consistorieplantagekerk2Vanaf 13 januari 2017 is de Plantagekerk in Zwolle elke vrijdag open. Vrijdagkerk noemen we dat. Van ’s morgens 8.00 tot 10.00 uur is de kerkzaal open als ruimte om stil te worden en je te bezinnen.

Eens per maand, op de tweede vrijdag van de maand, is er vanaf 10.15 uur (inloop vanaf 10.00 uur) een samenzijn in de consistorie van de Plantagekerk. Dit samenzijn staat in het teken van lectio divina en wordt begeleid door Jos Douma, predikant van de Plantagekerk.

De opzet van deze samenkomsten is als volgt:

• 10.00 uur inloop (via de hoofdingang van de Plantagekerk)
  • 10.15 uur start met luistermuziek
  • 10.20 uur introductie in lectio divina
  • 10.35 uur lectio divina-oefening aan de hand van een korte bijbeltekst
  • 11.00 uur nabespreking (collatio)
  • 11.15 uur afsluiting met luistermuziek

Data eerste helft 2017: de vrijdagen 13 januari,10 februari,10 maart,14 april (Goede Vrijdag), 12 mei, 9 juni en 14 juli.

opendeurplantagekerkJe bent altijd welkom om aan te sluiten. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar lectiodivina@josdouma.nl. Maar opgeven is niet verplicht. Deze lectio divina samenkomst gaat altijd door, ook als er weinig deelnemers zijn.

Na dit samenzijn ben je welkom voor koffie in de ontmoetingsruimte in de kelder van de kerk. Vanaf 12.00 uur is er gelegenheid om in deze ruimte een lunch te gebruiken. Om 12.45 uur begint in de kerkzaal een lunchpauzedienst. Deze viering duurt ongeveer een half uur. Ook na deze viering is er weer ruimte om mensen te ontmoeten in de kelder van de kerk.