Leven in de kerk is een online oefenruimte voor spiritualiteit. Hier doe je nieuwe inspiratie op voor je leven als Godzoeker. Veel mensen zoeken, net als jij, naar meer diepte, meer ruimte en meer stilte in hun leven. Dit is de plek waar je door middel van inspirerende teksten, oefeningen en online cursussen gevoed wordt in je zoektocht.

Online cursussen

Op deze site zijn twee online cursussen beschikbaar die ik gegeven heb in de periode april tot juni 2020: ‘Stil, mijn ziel, wees stil. Leren om in Gods aanwezigheid te zijn’ en ‘In deze stilte. Stil-zijn in je huis en in de kerk’. Voel je vrij om deze cursussen te bekijken en te volgen, helemaal in eigen tempo!

Dagelijks lectio divina-moment

Heb je behoefte aan dagelijks een stiltemoment om Jezus te ontmoeten? Dan kun je je abonneren op de dagelijkse mail van Tijd met Jezus. Een heel korte overdenking die bestaat uit vier stappen: Lees! Luister! Bid! Wees stil! Het zijn de stappen van de zogenaamde lectio divina. De mail komt elke dag vroeg in de ochtend in je mailbox.

Dit online platform is de plek voor jou als je:

• op zoek bent naar diepte, ruimte en stilte in je leven
  • wilt groeien in spiritualiteit
  • je wilt verdiepen in thema’s als stilte, lectio divina, contemplatie en gebed
  • behoefte hebt aan goed onderwijs over spirituele thema’s
  • graag een online cursus volgt die je helpt om met hoofd en hart aandacht te geven aan wat wezenlijk voor je is

Leven in de kerk | Oefenruimte voor spiritualiteit

• Dit platform kan voor jou een online kerkplek zijn, een plek waar je ruimte ervaart om op jouw manier bezig te zijn met geloven, hopen en liefhebben.
  • Het is goed om deel uit te maken van een lokale kerk. Maar ik zie dat veel christenen in de kerk geen antwoord krijgen op vragen als: Hoe kan ik me oefenen in spiritualiteit? Hoe kan ik praktisch maken wat leven in de Geest van Jezus voor mij betekent? Hoe kan ik stil worden?
  • Hier vind je rond deze vragen nieuwe inspiratie. Ik hoop dat deze deze plek jou de ruimte biedt voor de groei waar je naar verlangt.

Mijn naam is Jos Douma (1968). Ik ben predikant van de Plantagekerk in Zwolle, auteur van boeken op het gebied van geloofsbeleving, kerk-zijn, bijbellezen en gebed en docent spiritualiteit aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.

Ik geniet ervan om jou op dit online platform voor diepte, ruimte en stilte nieuwe inspiratie te bieden voor je eigen spiritualiteit.

Mijn missie formuleer ik het liefst met deze woorden: mensen helpen om in de Jezusruimte te zijn.