Op maandag 6 maart begint het online leestraject ‘Jezus ontdekken in 33 dagen’. Fijn dat je meedoet (samen met 750 andere deelnemers)!

Kijk het Startwebinar van zondag 5 maart 19.30 uur terug:

https://youtube.com/live/vR8vouJbgyk

Vanaf maandag 6 maart ontvang je 33 dagen lang elke morgen om 5.00 uur een mail met daarin twee buttons.

  • Een klik op de eerste button brengt je bij de tekst van de betreffende Dag om te lezen.
  • Een klik op de tweede button brengt je bij een korte podcast met daarin een citaat uit de tekst van de betreffende Dag.

Maak een plan

Het kan helpend zijn als je voor jezelf al van tevoren bedenkt op welk moment van de dag je je ermee bezig wilt zijn, en hoeveel tijd je ervoor wilt nemen. Hoe duidelijker je dat voor jezelf hebt, hoe groter de kans dat het lukt om daadwerkelijk 33 dagen lang de Dagteksten te lezen en de korte podcast te beluisteren.

Voorbeelden van tijdstippen: direct als ik wakker word; elke morgen om 11 uur; tijdens de lunchpauze, ’s avonds na het eten; voordat ik ga slapen.

Voorbeelden van  hoeveelheid tijd: tien minuten, een half uur; op twee momenten op de dag 15 minuten.

Voorbeelden van plekken: op mijn bed in mijn slaapkamer; aan de eetkamertafel in de keuken; op de grote stoel in de voorkamer; aan mijn bureau.

Waarom

Waarom ik hier aandacht voor vraag? Ik merk zelf dat het niet zo moeilijk is om ergens aan te beginnen met een goed voornemen, maar dat ik het proces na een paar dagen al laat versloffen. Mij helpt het dan om een zo praktisch en duidelijk mogelijk plan te hebben en het zelfs in mijn agenda te noteren.

Wil je graag dat het gaat lukken om alle 33 dagen daadwerkelijk de teksten te lezen (en te verwerken) en de korte podcast te luisteren? Maak dan een concreet plan! En neem daar nu, of op een moment dat het beter uitkomt, even de tijd voor!

Van boek naar leestraject

In de teksten die je te lezen krijgt, spreek ik steeds over ‘dit boek’. Je kunt dan steeds voor jezelf even de vertaalslag maken naar ‘dit leestraject’.

Ik heb overwogen om de teksten, nu ze online staan, aan te passen op dit punt, maar dat is een hoop werk. En hoe dan ook: al lees je online, het is uiteindelijk een boek dat je aan het lezen bent.

Met hartelijke groet,

Jos Douma