Op zondag 1 januari 20223 start de online cursus ‘Naakte spiritualiteit’ van de School voor Spiritualiteit. Een twaalfweekse cursus op basis van het boek ‘Naakte spiritualiteit’ van Brian McLaren dat in 2011 in het Engels verscheen (‘Naked Spirituality. A Live with God In Twelve Simple Words’) en dat in oktober 2022 verscheen in een Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Brandaan.

Aanmelden kan nog niet. Je kunt wel aangeven dat je op de hoogte wilt blijven. Klik daarvoor op deze button:


Naakte spiritualiteit
Leven met God vanuit twaalf eenvoudige woorden
Brian McLaren

Onze levens zijn vaak zo vol en druk dat gebed en spirituele oefeningen erbij inschieten. Als we er wel mee bezig zijn, is dat al snel vanuit schijnheiligheid en ‘zelfverbetering’.

Zonder het jargon te gebruiken waar we zo gewend aan zijn, legt McLaren in ‘Naakte spiritualiteit’ op een frisse en toegankelijke manier de kernbegrippen van gebed bloot. Brian McLaren verzamelde in de afgelopen jaren deze begrippen en deelt nu in dit praktische boek open en eerlijk zijn ervaringen en inzichten – maar ook de uitdagingen. Met twaalf woorden als basisstructuur laat hij zien hoe we contact kunnen maken met God op een praktische, duurzame en echte manier, zonder dat het ingewikkeld hoeft te zijn. Ook deelt hij hoe we die verbinding kunnen gebruiken om anderen te dienen.

Twaalf eenvoudige woorden

De twaalf woorden, verdeeld over vier ‘seizoenen’ zijn:

Eenvoud: het lenteachtige seizoen van spirituele bewustwording.
1 Hier
2 Dank
3 O

Complexiteit: het zomerse seizoen van spiritueel sterker worden.
4 Sorry
5 Help
6 Alstublieft

Verbijstering: het herfstige seizoen van spirituele overleving.
7 Wanneer
8 Nee
9 Waarom

Harmonie: het winterse seizoen van spirituele verdieping.
10 Ziehier
11 Ja
12 (…)