• Zoek je verdieping voor je geestelijk leven?
  • Wil je kennis maken met Henri Nouwen als auteur over spiritualiteit?
  • Ben je op zoek naar kwetsbaarheid, eerlijkheid en richting?

Volg dan deze cursus van vier weken over het werk van Henri Nouwen.

De cursus is gegeven van maandag 15 januari tot vrijdag 9 februari 2024. Klik op onderstaande button om al het cursusmateriaal terug te vinden:

Wat gaat er gebeuren?

  • Je ontvangt drie keer per week (op maandag, woensdag en vrijdag) een mail met een link naar de les van die keer.
  • De les bevat informatie en inspiratie rond Henri Nouwen en zijn boeken, citaten uit zijn werk gegroepeerd rond een aantal centrale thema’s en links naar bestaande video’s en podcasts die je helpen om Henri Nouwen en zijn visie op spiritualiteit vandaag beter te leren kennen.
  • Er zullen twee webinars gegeven worden op nader te bepalen data.
  • De cursus is op dit moment nog aan het ontstaan, dus niet alles is al duidelijk…

Henri Nouwen inspireert

De boeken van Henri Nouwen zijn voor zeer velen een inspiratiebron. Wellicht heb jij ook al wel eens iets van hem gelezen. Talloze spirituele thema’s worden door hem besproken: kwetsbaarheid, discipline, Jezus centraal, nederigheid, gebed, contemplatie, eenzaamheid, gemeenschap, liefde, bidden met de Bijbel enzovoort.

Wat zijn de kosten?

Aan het meedoen aan deze online cursus zijn vooraf geen kosten verbonden. Na afloop zal er een donatie worden gevraagd met als richtlijn 20 euro. Maar als je geen of weinig financiële middelen hebt, is het ook prima als je meedoet zonder na afloop een donatie te geven!

Spiritueel leven

“Ontdek met Henri Nouwen als gids hoe spiritueel leven er vandaag uit kan zien.” Dat is waar de cursus over gaat. Hieronder lees je alvast enkele citaten waarin Henri Nouwen een omschrijving geeft van spiritueel leven:

Spiritueel leven voltrekt zich niet buiten ons dagelijks leven om. Integendeel, er is pas echt sprake van spiritueel leven als het geleefd wordt in het verdriet en de vreugde van elke dag.

Henri Nouwen, Alles nieuw, 13

Spiritueel leven is mogelijk op evenveel manieren als er mensen zijn. Nieuw is dat we ons centrum verlegd hebben van de ‘vele dingen’ naar het koninkrijk van God; dat we bevrijd zijn van de druk van onze wereld en ons hart geopend hebben voor het ene nodige.

Henri Nouwen, Alles nieuw, 38

Spiritueel leven is een geschenk van de heilige Geest die ons opneemt in het koninkrijk van Gods liefde.

Henri Nouwen, Alles Nieuw, 43

Een spiritueel leven zonder discipline is onmogelijk. Discipline is de andere kant van het leerling zijn. Spirituele discipline leert ons gevoeliger te worden voor de zachte, tedere stem van God.

Henri Nouwen, Alles nieuw, 44