• Wie is Jezus eigenlijk?
  • Hoe kan ik dichterbij Jezus komen?
  • Hoe kan ik groeien in bewondering voor Jezus?

Als je jezelf herkent in deze vragen, doe dan vanaf 1 januari 2024 mee met een online leestraject van 40 dagen met de titel ‘Jezus aanbidden’.

Wat gaat er gebeuren?

  • Je ontvangt 40 dagen lang (van maandag 1 januari tot en met vrijdag 9 februari elke dag om 5.00 uur een mail met de link naar de leestekst van die dag.
  • Je neemt zelf elke dag 10-15 minuten de tijd om de tekst van de dag te lezen en meditatief op je in te laten werken
  • Op vrijdagavond 29 december is er om 19.30 uur een kort introductiewebinar met en toelichting op het waarom en de opbouw van het leestraject (dit webinar is achteraf ook terug te kijken)
  • Je ontvangt in de loop van het traject ook enkele meer praktische handreikingen om het bewonderen van Jezus blijvend een plek te geven als onderdeel van je persoonlijke spiritualiteit.

“Jezus inspireert nog maar 1 op de 5 Nederlanders”
(onderzoek EO december 2023).

Als dat zo is dan is het extra belangrijk dat christenen zich steeds opnieuw door Jezus laten inspireren!

Van boek naar leestraject

Dit leestraject is gebaseerd op het boek ‘Jezus aanbidden. Hem bewonderen’ dat oorspronkelijk verscheen in 2008 en in 2015 in een licht herziene versie. Via de links hieronder kun je het Voorwoord en het inleidende hoofdstuk ‘De glorie van Christus aanbidden’ lezen.

Wat zijn de kosten?

Aan het meedoen met dit leestraject zijn vooraf geen kosten verbonden. Na afloop zal er een donatie worden gevraagd met als richtlijn 12 euro. Maar als je geen of weinig financiële middelen hebt, is het ook prima als je meedoet zonder na afloop een donatie te geven!

Waarom focus op Jezus?

Het idee voor dit leestraject ontstond op de dag (dinsdag 19 december 2023) waarop de uitkomsten bekend werden van een onderzoek van de Evangelische Omroep naar de betekenis van Jezus voor Nederlanders (lees hier meer):

Jezus is niet meer zo prominent aanwezig in onze maatschappij. Nog maar 22% (dus iets meer dan 1 op de 5) van de Nederlanders geeft aan geïnspireerd te worden door Jezus.

Wat is het dus belangrijk dat christenen zelf in elk geval wél voortdurend opnieuw geïnspireerd raken door Jezus. Dat was ook de reden dat ik de Jezustrilogie ‘Jezus ontdekken – Jezus aanbidden – Jezus uitstralen’ schreef tussen 2004 en 2008.

Ook voor mezelf is het altijd weer belangrijk om het vuur(tje) voor Jezus opnieuw aan te wakkeren, want het kan ook zomaar kleiner worden – niet meer dan een waakvlammetje. In het Voorwoord van het boek schreef ik:

In mij leeft een verlangen om Jezus de eer te geven die hem toekomt. Dat verlangen komt niet uit mijzelf. Ik geloof dat het een werk is van de heilige Geest. Tegelijk merk ik dat dit verlangen niet altijd even sterk aanwezig is. Er zijn zoveel dingen om te doen, zoveel dingen om aan te denken, zoveel verplichtingen en afspraken die mijn dagen vullen, dat tijd en aandacht aan mijn Heer geven er vaak bij inschiet.