Hieronder lees je meer over de opzet van de cursus. Je kunt ook luisteren naar deze podcast:


Via deze Playlist op YouTube vind je de drie webinars en de 23 podcasts terug.

1 Dagelijkse mail

Je ontvangt van donderdag 20 april tot en met vrijdag 12 mei elke dag een een mail (om 8.00 uur) met daarin een sprekend citaat van Thomas a Kempis uit zijn ‘De navolging van Christus’ met de uitnodiging om daar ergens op die dag 5 minuten bij te verstillen. Er komt elke dag een korte podcast beschikbaar; in de beschrijving van de podcast kun je het citaat vinden. De podcast komt ook als YouTube-video beschikbaar; daar staat het citaat in de afbeelding van de video.

2 Drie webinars

Je volgt drie webinars die live (via YouTube Live) plaats vinden op donderdagavond 27 april , woensdagavond 3 mei en donderdagavond 11 mei, steeds om 19.30 uur. In de webinars staat steeds een aantal citaten uit ‘De navolging van Christus’ centraal. De webinars zijn achteraf terug te kijken. Het is dus geen probleem als je niet live aanwezig kunt zijn.

3 Vragenformulier

Je kunt via een vragenformulier vragen stellen over de citaten van Thomas a Kempis die in de webinars behandeld worden. Je kunt ook zelf citaten doorgeven die jou aanspreken. Je ontvangt overigens geen persoonlijke reactie op wat je deelt via het vragenfomulier.

4 Lezing ‘Jezus volgen in de stilte’

Als extra komt de lezing beschikbaar die ik op donderdag 20 april houd in de Peperbus-kerk in Zwolle op de Ontmoetingsdag over: Christus navolgen: hoe doe je dat?’ De lezing komt op vrijdag 21 april online beschikbaar (als artikel om te lezen en als podcast).

Boek

Het is handig om zelf een exemplaar te hebben van het boek ‘De navolging van Christus’. Kies een vertaling die je zelf prettig vindt. Ik maak zelf gebruik van de meest linkse versie die je hieronder ziet.

Doel

Het doel vande cursus is dat je nader kennis maakt met dat boek en de inhoud ervan. Bedenk daarbij dat de cursus het karakter heeft van een ‘proeverij’: we proeven teksten van Thomas a Kempis maar behandelen niet het hele boek.

Dat proeven vindt plaats op een manier die past bij het karakter van het boek: meditatief luisterend en zoekend naar stilte, ruimte en diepte.