Wie zal hen veroordelen? Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt, zit aan de rechterhand van God en pleit voor ons.
[LEES:]
Wat valt je op in bovenstaande woorden? Wat raakt je?

[LUISTER:]
Jij bent een kind van God geworden, en daarom word je niet meer veroordeeld. Er zijn vele beschuldigende stemmen die dat wel steeds weer proberen. Stemmen die binnenin je klinken, stemmen vanuit de maatschappij, stemmen vanuit het rijk van de duisternis. Luister er niet naar. Christus Jezus is opgewekt en Hij pleit voor jou. Zijn woorden geven je eeuwig leven.

[BID:]
God, laat me uw vrijheid ervaren.

[WEES STIL:]
Blijf nu nog even in de stilte van Gods aanwezigheid.


Elke dag in je mailbox

Als je de overdenking van Tijd met Jezus als tekst én als podcast dagelijks in je mailbox wilt ontvangen (in de vroege ochtend), dan kun je je door een klik op onderstaande button abonneren!

Tijd met Jezus als podcast

Je kunt de overdenking ook beluisteren als podcast. Klik dan op deze button:

Over Tijd met Jezus

De opzet van het dagelijkse bijbelmoment is als volgt:

1 Lees

Het begint met een bijbelvers dat centraal staat. Je wordt uitgenodigd om die aandachtig te lezen vanuit deze twee vragen: Wat valt je op in deze woorden? Wat raakt je?

2 Luister

In enkele zinnen wordt het bijbelwoord open gelegd vanuit het perspectief van Jezus die spreekt en zich rechtstreeks en persoonlijk tot jou richt. Laat je door hem aanspreken.

3 Bid

Dan is er een korte gebedszin als aanknopingspunt voor jouw persoonlijke gebed. Daar zijn niet veel woorden voor nodig.

4 Wees stil

Tenslotte word je uitgenodigd om wat tijd te nemen om stil te zijn in Jezus’ aanwezigheid.

Lectio divina

Deze vier stappen zijn geïnspireerd door de zogenaamde lectio divina: een manier van bijbellezen die al eeuwen wordt beoefend in klooster en vandaag de dag door steeds meer christenen wordt ontdekt. Lectio divina bestaat uit vier stappen:

  • Lectio: lezen
  • Meditatio: overdenken
  • Oratio: bidden
  • Contemplatio: rusten in Gods aanwezigheid

Je kunt er hier meer over lezen: Over lectio divina.