Ik heb niet in het verborgene gesproken, ergens in een duister oord, ik heb Jakobs nageslacht niet gevraagd: 'Zoek mij in de chaos.'
[LEES:]
Wat valt je op in bovenstaande woorden? Wat raakt je?

[LUISTER:]
Mijn woorden klinken niet op een geheime plaats. Ik spreek ze in het openbaar. Ze klinken in het Woord. Ze komen naar je toe door kinderen van de Vader die vanuit hun hart woorden van mijn Geest spreken. Mijn woorden klinken in het licht en ze brengen licht. Zoek Mij en vind Mij in de woorden die Ik sprak en die Ik nog steeds spreek.

[BID:]
Heer Jezus, dank U dat U spreekt.

[WEES STIL:]
Neem nu tijd om stil te zijn in Jezus' aanwezigheid.

Elke dag in je mailbox

Als je deze overdenking dagelijks in je mailbox wilt ontvangen (in de vroege ochtend), dan kun je je door een klik op onderstaande button abonneren!

Over Tijd met Jezus

De opzet van het dagelijkse bijbelmoment is als volgt:

1 Lees

Het begint met een bijbelvers dat centraal staat. Je wordt uitgenodigd om die aandachtig te lezen vanuit deze twee vragen: Wat valt je op in deze woorden? Wat raakt je?

2 Luister

In enkele zinnen wordt het bijbelwoord open gelegd vanuit het perspectief van Jezus die spreekt en zich rechtstreeks en persoonlijk tot jou richt. Laat je door hem aanspreken.

3 Bid

Dan is er een korte gebedszin als aanknopingspunt voor jouw persoonlijke gebed. Daar zijn niet veel woorden voor nodig.

4 Wees stil

Tenslotte word je uitgenodigd om wat tijd te nemen om stil te zijn in Jezus’ aanwezigheid.

Lectio divina

Deze vier stappen zijn geïnspireerd door de zogenaamde lectio divina: een manier van bijbellezen die al eeuwen wordt beoefend in klooster en vandaag de dag door steeds meer christenen wordt ontdekt. Lectio divina bestaat uit vier stappen:

  • Lectio: lezen
  • Meditatio: overdenken
  • Oratio: bidden
  • Contemplatio: rusten in Gods aanwezigheid

Je kunt er hier meer over lezen: Over lectio divina.