• Wil je een nieuwe manier van Bijbellezen leren kennen?
  • Verlang je naar groei in spiritualiteit?
  • Voel je je aangesproken door de waarden en praktijken van de kloosters?

Dan is deze online workshop echt iets voor jou!

Monastiek

Je maakt kennis met deze wijze van Bijbellezen die al eeuwenlang wordt beoefend in de kloosters en die vandaag ook steeds meer mensen buiten het klooster inspireert. Lectio divina is een manier van Bijbellezen die je helpt om langs de weg van een biddende omgang met een (kort) Bijbelwoord te komen in de aanwezigheid van God. De begeleidende stilte is voor de lectio divina een wezenlijk aspect: in de stilte staan we meer open van de zachte stem van God.

Zorg voor de ziel

Steeds meer mensen ervaren dat we in een drukke, rationele samenleving het contact met onze ziel kwijtgeraakt zijn of aan het kwijtraken zijn. De christelijke lectio divina is een manier van luisteren naar Bijbelwoorden die je helpt om weer verbinding te maken met je ziel, die ruimte ergens binnen in jou waar je God kunt ontmoeten.

Workshop met follow-up

De gegevens op een rijtje:

  • Dag: dinsdag 27 februari 2024
  • Tijdstip: 20.00-21.00 uur (20.00-20.30 uur: uitleg; 20.35-21.00 uur: oefening)
  • Locatie: online via YouTube
  • Follow-up: na afloop van de workshop ontvang je op vijf vrijdagen (1, 8, 15, 22 en 29 maart) een mail met inspiratie rond lectio divina
  • Kosten: vrijwillige donatie na afloop

Aanmelden

Klik op de button om je aan te melden:


Als je je hebt aangemeld ontvang je een bevestiging in je mailbox.


Deze online workshop is ook onderdeel van een ‘Fasting and Prayer Intensive’ die, deels online en deels fysiek, wordt georganiseerd door de Oosterparkkerk Amsterdam.

Cursus vasten en bidden in de veertigdagentijd 2024

Wil je kennismaken met de rijke christelijke traditie van vasten en gebed? Wat voor vormen van gebed, vasten en meditatie zijn er? Waar komen ze vandaan? En wat bieden ze? Ontdek welke bij jou past en doe mee met deze praktische cursus in de eeuwenoude christelijke traditie van de veertig dagen voor Pasen. Leer de rijkdom van de christelijke traditie kennen door elke week een vorm te oefenen.”