• Zou je meer stilte willen ervaren in je leven?
  • Komt het er weinig van om daadwerkelijk stiltemomenten te nemen?
  • Zou je samen met anderen willen oefenen in stil zijn?


Op zondag 30 oktober 2022 kun je online (dus vanuit je huis) meedoen met drie online stiltevieringen. Ze duren elk een half uur en hebben als doel om samen de stilte te ervaren terwijl we online met elkaar verbonden zijn.

Drie vieringen

De vieringen beginnen om 8.00 uur, 14.00 uur en 20.00 uur en zijn te volgen via Youtube Live. Je kunt alle drie de vieringen meemaken, maar ook voor één of twee vieringen kiezen.

De vieringen zullen ongeveer deze opbouw hebben:

  • elkaar welkom heten (in de chat)
  • kort naar muziek luisteren
  • een introductie in de stilte/oefening
  • samen 15 minuten stil zijn
  • een afronding

Als je ook de tijd tussen de vieringen invult met stilte, ruimte en ontspanning (bijvoorbeeld door te wandelen of een mooi boek te lezen) zul je merken dat de dag aanvoelt als een retraite!

Aan het aanmelden zijn geen kosten verbonden. Na afloop van de vieringen wordt een vrijwillige donatie gevraagd.

Aanmelden kan nog niet. Je kunt wel aangeven dat je op de hoogte wilt blijven. Klik daarvoor op deze button:

Over: Dag van de Stilte

Het doel van de Dag van de Stilte is om de vele facetten van stilte – de beleving, werking en waarde – onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Op de site van de Dag van de Stilte staat dit te lezen:

Even niets… rust en stilte. We hebben allen van tijd tot tijd behoefte aan rust en stilte, tijd om te ontspannen. Tijd om onze ervaringen te verwerken, te reflecteren op wat we hebben meegemaakt en op wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Tijd voor een pitstop, bij te tanken en weer op te laden.

Voor velen van ons is het moeilijk die stilte en rust te vinden. We hebben vele bezigheden en voelen ons druk in ons hoofd. Een rustige, stille omgeving kan helpen bij het tot rust komen. Even weinig prikkels. Als we niets doen, kan dat verstillend werken maar het kan ook zo zijn dat we dan de onrust in onszelf, onze onrustige geest, tegenkomen.

Er zijn ook bezigheden die helpen onze geest tot rust te brengen. Op de Dag van de Stilte worden allerlei soorten stilteactiviteiten aangeboden.

Lees hier meer over de Dag van de Stilte.