Webinar: hoe kan het kloosterleven jou verrassen?

  • Zou jij ook meer rust en stilte willen ervaren in je leven?
  • Vraag je je wel eens af of meditatie ook wat voor jou zou zijn?
  • Ben je benieuwd hoe anderen met deze zoektocht bezig zijn?

Dan is dit webinar echt iets voor jou! Je maakt kennis via de zoektocht van een jonge vrouw met de wereld van de kloosters en hun stilte en rust.

Kijk het webinar terug

De kloostertraditie biedt veel schatten om je geloof en leven te verrijken. Wijsheden over stilte, meditatie, contemplatie en levensbalans zijn van eeuw op eeuw doorgegeven. In haar nieuwe boek ‘Non in de Bus’ vertelt Nadia Kroon over haar jarenlange zoektocht langs vele kloosters. In dit webinar licht ze een tipje van de sluier op.

  • Webinar op maandag 14 december 20.00 tot 21.00 uur
  • Met interview, filmpjes van gastsprekers en Q&A

Sprekers en gasten

Nadia Kroon is opgeleid en werkzaam als theoloog. Vanaf haar 22e ontdekt ze het kloosterleven en raakt erdoor gefascineerd. Ze leest er alles over en reist stad en land af. In 2018 trad ze in bij de Augustinessen van Sint Monica. Nu oriënteert ze zich op de overstap naar een andere, meer contemplatieve kloostergemeenschap.

Jos Douma zal haar interviewen. Hij deelt de fascinatie voor het kloosterleven. Naast predikant is hij docent en auteur. In zijn vele boeken beschrijft hij diverse schatten van het de kloostertraditie, met name de methode van mediterend bijbellezen, Lectio Divina. Hij is ook mede-initiator van Contemplatio, een beweging voor contemplatieve vernieuwing.

In twee korte filmpjes vertellen twee andere deskundigen hoe zij verrast zijn door het kloosterleven.

Zuster Holkje van der Veer is dominicanes, auteur en veelgevraagd spreker.

Egbert van der Stouw werkt als ‘verbindend specialist’ om oude en nieuwe vormen van kloosterleven samen te brengen.

Wanneer een jonge protestantse theologiestudent voor het eerst een christelijk klooster bezoekt, verandert haar leven voorgoed. Gegrepen door een traditie van stille contemplatie en bescheiden gastvrijheid, maakt ze talloze reizen om deze leefwereld beter te leren kennen.

Jaren later, terwijl ze grootschalige missionaire evenementen organiseert in de drukke Haarlemse binnenstad, wordt het verlangen naar stilte en inkeer steeds sterker. Terwijl ze worstelt met haar roeping, zelfs na haar intrede in een katholieke orde, ontdekt ze: als je de parel wilt hebben, moet je bereid zijn al het andere te verkopen. Dan vind je een schat die in pracht alles te boven gaat.

Non in de bus geeft een uniek kijkje in de ziel van een moderne jonge vrouw die God zoekt en haar leven daar helemaal voor omgooit.