Welkom! Op deze laatste dag van onze vijfdaagse zomerschool, vind je op deze pagina nog wat nieuwe input en inspiratie voor jouw leerproces rond het ‘besef van Gods tegenwoordigheid’. En tegelijk gaat het nu dus ook naar een afronding toe.

1

Het boekje ‘Besef van Gods tegenwoordigheid’ is nu uit. Misschien is het een idee om alvast in je agenda een datum te noteren waarop je het boekje opnieuw gaat lezen. Bijvoorbeeld over drie maanden. Een nieuwe lezing laat altijd weer nieuwe dingen zien en geeft altijd weer nieuwe inspiratie omdat jij zelf ook weer verder bent op je weg. Suggestie: noteer in je fysieke of digitale agenda 15 oktober 2022 als moment waarop jet het boekje weer pakt om het weer te gaan lezen.

2

In het webinar dat je mee kunt maken om 10.30 uur (of later zelf terugkijkt) komt de input aan de orde die jullie als deelnemers zelf hebben ingestuurd via dit vragenformulier.

3

Luister naar een preek die gaat over de ontmoeting van God met Elia in de stilte (1 Koningen 19). God kwam langs in het suizen van een zachte koelte. Weet jij nog wat er gebeurde op 11 augustus 1999?

4

In het webinar van gisteren verwees ik naar Augustinus omdat broeder Laurens hem citeert. Hier volgt het uitgebreidere citaat (uit: Belijdenissen X,17,38). Neem er de tijd voor om de woorden op je in te laten werken.

Veel te laat heb ik u lief gekregen,
o schoonheid zo oud en toch zo nieuw.
Veel te laat heb ik U lief gekregen.
Binnen in mij was u
en ik was buiten,
en dáár zocht ik u.
Lelijk als ik was,
stortte ik mij op de mooie dingen die U gemaakt hebt.
Gij was bij mij, maar ik was niet bij u!
Die dingen hielden mij ver van u verwijderd;
en toch zouden ze niet bestaan
als ze niet in u bestonden.
Toen hebt u geroepen en geschreeuwd
en mijn hoofd doorbroken.
Geschitterd en gestraald hebt u
en mijn blindheid verjaagd.
Een heerlijke geur hebt uverspreid;
en diep ademde ik die in
en nu snak ik naar u.
Ik heb u geproefd en sindsdien
dorst en honger ik naar u.
U hebt mijn hart geraakt,
en het is ontvlamd
in verlangen naar uw vrede.

5

Vandaag een Opwekkingslied: Stil, mijn ziel, wees stil!

6

Dat was het. De Zomerschool is (na het webinar en na de video met onderwijs en oefening die nog komt) voorbij. Maar ik hoop dat wat je ontving en leerde met je mee blijft gaan!