De Maand van de Spiritualiteit nadert! Van 12 tot 26 januari 2013 zijn er allerlei activiteiten die in het teken staan van deze maand en van het thema Stilte. Zelf werk ik mee aan twee activiteiten die ik beide erg belangrijk en boeiend vind.

Studiedag spirituele vorming

Al op woensdag 9 januari (een soort voorslag dus op de Maand van de Spiritualiteit) is er in Kampen een studiedag onder de titel ‘Spirituele vorming in de lokale geloofsgemeenschap’.  Doel van deze dag is het thema spirituele vorming voor het voetlicht te brengen als een uitermate belangrijk aandachtsveld voor elke plaatselijke kerk die een oefenplaats wil zijn waar christenen kunnen groeien in Christusgelijkvormigheid. Via onderstaande links kun je meer informatie vinden én je aanmelden. Het programma is zonder meer boeiend en veelbelovend met twee hoofdsprekers (Ad de Bruijne en Lex Boot) en maar liefst negen workshopleiders (waaronder Patrick Nullen, Kees van der Kooi en Philip Troost).

De dag van de christelijke spiritualiteit

Op zaterdag 12 januari wordt er in Hilversum een boeiende dag aangeboden voor iedereen die verlangt naar een echt christelijke spiritualiteit (initiatiefnmer is Tjitske Volkerink). Ik geloof dat het heel erg belangrijk is dat christelijke kerken op een ‘spirituele markt’ die wordt gedomineerd door bladen als Happinez en door allerlei aanbod in de sfeer van yoga, new age en boeddhisme, proactief laten zien wat de christelijke traditie in huis heeft als het gaat om spiritueel leven! Zelf mag ik een lezing houden over Stilte en een korte workshop over Lectio Divina. Maar daarnaast is er een heel breed aanbod. Meer weten en je opgeven? Klik op de onderstaande link! Zie ook de flyer.

Ik hoop dat de Maand van de Spiritualiteit in toenemende mate ook voor christenen en kerken een uitdaging zal gaan betekenen om meer contact te gaan maken met de eigen spirituele bronnen!