• Ben je zoekende in je geloof, of hebben de traditionele vormen van geloven steeds minder betekenis voor je?
  • Wil je toch graag gewoontes en praktijken onderhouden om je geloof, hoop en liefde te ondersteunen?
  • Goed nieuws: er verschijnt een nieuw boek dat je helpt om je geloofsleven te vernieuwen. 

Kijk het webinar terug

Het boek

In oktober 2022 verschijnt Naakte spiritualiteit. Leven met God vanuit twaalf eenvoudige woorden, van Brian McLaren. In dit boek reikt McLaren twaalf eenvoudige woorden en bijbehorende spirituele praktijken aan die je helpen om als het ware opnieuw je geloofsleven op te bouwen.

Online boekpresentatie

De Nederlandse vertaling verschijnt bij Uitgeverij Brandaan en wordt in samenwerking met de School voor Spiritualiteit gepresenteerd tijdens een webinar op maandagavond 24 oktober 2022 om 20.00 uur. Deze avond krijg je niet alleen informatie over het boek, maar word je eveneens door Jos Douma meegenomen in een van de spirituele praktijken. Kijk ook even naar deze video:

Online cursus ‘Naakte spiritualiteit’

Goed om te weten: de eerste twaalf weken van 2023 kun je bij de School voor Spiritualiteit een online cursus volgen over Naakte spiritualiteit. Deze start op zondag 1 januari 2023. Klik op onderstaande afbeelding om meer te lezen en je aan te melden!


Naakte spiritualiteit
Leven met God vanuit twaalf eenvoudige woorden
Brian McLaren

Onze levens zijn vaak zo vol en druk dat gebed en spirituele oefeningen erbij inschieten. Als we er wel mee bezig zijn, is dat al snel vanuit schijnheiligheid en ‘zelfverbetering’.

Zonder het jargon te gebruiken waar we zo gewend aan zijn, legt McLaren in ‘Naakte spiritualiteit’ op een frisse en toegankelijke manier de kernbegrippen van gebed bloot. Brian McLaren verzamelde in de afgelopen jaren deze begrippen en deelt nu in dit praktische boek open en eerlijk zijn ervaringen en inzichten – maar ook de uitdagingen. Met twaalf woorden als basisstructuur laat hij zien hoe we contact kunnen maken met God op een praktische, duurzame en echte manier, zonder dat het ingewikkeld hoeft te zijn. Ook deelt hij hoe we die verbinding kunnen gebruiken om anderen te dienen.

Twaalf eenvoudige woorden

De twaalf woorden, verdeeld over vier ‘seizoenen’ zijn:

Eenvoud: het lenteachtige seizoen van spirituele bewustwording.
1 Hier
2 Dank
3 O

Complexiteit: het zomerse seizoen van spiritueel sterker worden.
4 Sorry
5 Help
6 Alstublieft

Verbijstering: het herfstige seizoen van spirituele overleving.
7 Wanneer
8 Nee
9 Waarom

Harmonie: het winterse seizoen van spirituele verdieping.
10 Ziehier
11 Ja
12 (…)