Inspiratie van Thomas a Kempis

  • Verlang je naar meer verinnerlijking en verstilling?
  • Zou je ‘De navolging van Christus’ van Thomas a Kempis beter willen leren kennen?
  • Wil je drie weken lang dagelijks wat tijd investeren in je persoonlijke groei?

Van donderdag 20 april tot en met donderdag 11 mei is er de online cursus ‘Jezus volgen in de stilte. Inspiratie van Thomas a Kempis’.

Ontmoetingsdag 20 april in Zwolle

De dag waarop de cursus start geef ik een lezing op een Ontmoetingsdag in Zwolle (georganiseerd door het Steunpunt Bijbelstudie) in Zwolle die gaat over: ‘Christus navolgen, hoe doe je dat?’

Online cursus

De lezing heeft als titel: ‘Jezus volgen in de stilte‘. In aansluiting bij deze lezing geef ik een online cursus die drie weken duurt:

  • je ontvangt van 20 april tot 12 mei dagelijks een mail (om 8.00 uur) met daarin een sprekend citaat van Thomas a Kempis met de uitnodiging om daar ergens op die dag 5 minuten bij te verstillen;
  • je volgt drie webinars die live (via YouTube Live) plaats vinden op de donderdag 27 april (19.30 uur), woensdag 3 mei (19.30 uur) en donderdag 11 mei (19.30 uur); in de webinars staat steeds een aantal citaten uit ‘De navolging van Christus’ centraal; de webinars zijn achteraf terug te kijken, het is dus geen probleem als je niet live aanwezig kunt zijn;
  • je kunt via een vragenformulier vragen stellen over de citaten van Thomas a Kempis die in de webinars behandeld worden.

Lezing 20 april

Je hoeft de Ontmoetingsdag niet bij te wonen om de cursus te kunnen volgen (maar het is wel een mooie start😁). De lezing komt op vrijdag 21 april online beschikbaar (als artikel om te lezen en als podcast).

Boek

Het is handig om zelf een exemplaar te hebben van het boek ‘De navolging van Christus’. Kies een vertaling die je zelf prettig vindt. Ik maak zelf gebruik van de meest linkse versie die je hieronder ziet.

Kosten

Aan het meedoen aan deze cursus zijn vooraf geen kosten verbonden. Na afloop zal er een donatie worden gevraagd met als richtlijn 12 euro. Maar ook als je geen of weinig financiële middelen hebt, is het helemaal prima als je meedoet zonder na afloop een donatie te geven.