• Wil je graag tijd nemen om te bidden in de Week van Gebed?
  • Weet je nu al dat je dat in je eentje waarschijnlijk niet gaat lukken?
  • Verlang je naar groei in je gebedsleven?

Dan heb ik goed nieuws voor je! Je kunt namelijk in de Week van Gebed (zondag 16 januari tot en met zondag 23 januari 2022) elke avond van 19.30 tot 19.50 uur online meebidden samen met vele anderen.

Samen en alleen

Je bent thuis alleen, of met een of meer anderen, maar je bent online toch met vele anderen verbonden die op hetzelfde moment als jij bidden en stil zijn. Zo zoeken we samen God en ervaren we de eenheid die voor de Week van Gebed ook zo belangrijk is!

Live op YouTube

Het mooiste is als je er op het moment van de online gebedsviering ook daadwerkelijk live bij bent. Maar je kunt er ook voor kiezen om de gebedsviering op een later moment (vanaf 20.00 uur kan dat al) alsnog mee te beleven.

Lichter leven

Het thema dat door de School voor Spiritualiteit is gekozen (aansluitend bij het thema van de Week van Gebed – ‘Licht in het duister’) is: Lichter leven. Naast de online gebedsvieringen zal er ook ander inspirerend materiaal aangeboden worden.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Meld je dan aan via de button bovenaan deze pagina. Je komt op een deelnemerslijst. Tijdens de Week van Gebed ontvang je elke dag een herinneringsmail met een link naar de plek waar de gebedsviering op YouTube plaats vindt. Ook mag je rekenen op nog extra online inspiratie op weg naar en tijdens dit achtdaagse online gebedstraject.

Doneren

Aan het meedoen met de vieringen zijn geen kosten verbonden. Wel kun je na afloop een donatie te doen voor gemaakte onkosten en als uitdrukking van je waardering voor de online gebedsvieringen. Via onderstaande button kom je bij een betaalverzoek.

Meedoen als groep

Je kunt hier ook als groep aan meedoen. Ieder geeft zich dan wel zelf op als deelnemer aan de online gebedsvieringen, maar je kunt als groep ervoor kiezen om na afloop van de gezamenlijke YouTube-gebedsviering elkaar online te ontmoeten via bijvoorbeeld Google Meet of Zoom. Fysiek als groep elkaar ontmoeten behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.


Week van Gebed 2021

Hieronder vind je de info en het materiaal van de Week van Gebed van 2021!

Luister naar de uitnodiging:

Er wordt gebruik gemaakt van het materiaal voor de Week van Gebed dat samengesteld is door de zusters van Grandchamp en dat door de organisatie van de Week van Gebed beschikbaar is gesteld.

Thema’s

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is blijf-in-mijn-liefde-vierkant.png

Johannes 15:1-17 is het centrale bijbelgedeelte tijdens de Week van Gebed 2021. In de online gebedsvieringen staat steeds één zin uit dat Bijbelgedeelte centraal:

zondag 17 januari
Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie. (15:16a)

maandag 18 januari
Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. (15:4a)

dinsdag 19 januari
Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad. (15:12)

woensdag 20 januari
Ik noem jullie geen slaven meer; vrienden noem ik jullie. (15:15)

donderdag 21 januari
Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb. (15:3)

vrijdag 22 januari
Ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht. (15:16b)

zaterdag 23 januari
Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. (15:5)

zondag 24 januari
Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn. (15:11)

Inspiratie uit Grandchamp

Ik vind het heel boeiend dat een monastieke gemeenschap dit jaar het materiaal voor de Week van Gebed 2021 heeft voorbereid: de zusters van Grandchamp. De thematiek van de gebedsweek ademt ook de spiritualiteit van Grandchamp. Die proef je in de Regel van de Derde Orde die leidend is voor deze kloostergemeenschap (net als voor Taizé):

Bid en werk
opdat zijn Rijk kome.


Laat iedere dag
het Woord van God
je werk en je rust bezielen.


Bewaar in alles
de innerlijke stilte
om in Christus te blijven.


Laat de Geest
van de Zaligsprekingen
diep in je doordringen:
vreugde, eenvoud en barmhartigheid.