tijdmetjezusTijd met Jezus | dagelijks bijbelmoment

Al sinds april 2004 verschijnt er op de website tijdmetJezus.nl vijf keer per week een korte meditatie. Sinds 2009 is er ook de mogelijkheid om je te abonneren op deze meditaties. En inmiddels ontvangen een kleine 7000 abonnees elke morgen van maandag tot en met vrijdag een mail in hun mailbox. Veel van hen beginnen de dag ermee. Enkele reacties van lezers:

“Ik heb heel veel aan de overdenkingen. Zo bijzonder hoe God ons leven leidt en teksten op hun plek vallen.”

“Het is een vast ritueel geworden iedere ochtend bij het openen van mijn mail.”

“Heel waardevol om de dag mee te beginnen, voordat ik weer wordt opgeslokt door andere mails.”

“Ik geniet er altijd van. Dank daarvoor!”

Met dat soort reacties ben ik altijd erg blij. Heel vaak gebeurt het ook dat er, ik ergens kom als spreker of gastpredikant, iemand naar me toekomt en me toevertrouwt: ‘ik begin elke dag met jouw meditatie. Bedankt hoor!’

Spambox

Nu waren er de laatste tijd problemen met de verzending van de mails. Bij veel abonnees kwam de mail in de spambox terecht. Dat was vervelend en vroeg veel aandacht van mij en van de webmaster Gerben Los die al jaren lang zorg draagt voor de technische aspecten van de site en de verzending van de mails.

Toen kwam de vraag op: moeten we financieel investeren en de abonnees een klein bedrag per jaar laten betalen? Er kwam een enquête, verzonden naar 2000 abonnees, met 650 reacties. Velen wilden met plezier wat gaan betalen. Anderen liever niet. Er kwamen ook andere wensen binnen. Kunnen er geen zeven meditaties per week komen? Kunnen er nieuwe series geschreven worden? Kan er een app van tijd met Jezus komen? Kan er ook een vraag bij de overdenking staan om nog wat verder na te denken?

Doorstart!

Om een lang verhaal kort te maken: we maken een doorstart met Tijd met Jezus! We zien af van een betaald abonnement (we dachten aan een bedrag van bijvoorbeeld 4 euro per jaar). Wel komt er een mogelijkheid om vrijwillig te doneren omdat we wel veel meer kosten gaan maken dan tot nu toe. Maar we vertrouwen erop dat er wel genoeg geld zal binnenkomen. Er komen nieuwe meditatieseries (na de serie over de Psalmen, die liep van september 2013 tot maart 2014, heb ik geen nieuwe meditaties meer geschreven maar oude serie herhaald), te beginnen op maandag 30 november 2015. En per 1 januari 2016 hopen we ook met een nieuwe vormgeving van de site en de dagelijkse mail te gaan werken.

Doneren

Het is dus wel nodig dat er geld binnenkomt, nodig voor een zorgvuldige verzending van de mails (7000 per dag, 154000 per maand, 1,8 miljoen per jaar) en voor het onderhouden van de website tijdmetJezus.nl. Op deze pagina van de site van tijd met Jezus zie je hoe je dat kunt doen: doneren. Mocht je nog geen abonnee zijn, dan kun je je hier abonneren (dat kost dus niks).

Wist je dat…

… het begin van Tijd met Jezus ligt in een jeugddienst waarin ik in maart 2004 voorging, in de CGK Goede Herderkerk in Haarlem, een dienst die ging over het door jongeren gekozen thema ‘Komt tijd, komt Jezus’?

… de meditaties van Tijd met Jezus de input vormden voor de volgende acht publicaties:  Op weg naar Pasen (2005), Jezus ontdekken in Adventstijd (2006), Tijd met Jezus (2007), In het doolhof van de rouw (2008), Want van u is het koninkrijk (2010), Verrast door Jezus (2012), Op adem komen (2014) en Oase (2015)?

… dat je hier kunt lezen vanuit welke visie, missie en passie de meditaties voor tijd met Jezus geschreven worden?