Deze maand verscheen het boek ‘Volg Zijn voetstappen. Discipelschap vanaf de basis’ van Mathusela Limboo. Ik mocht er een voorwoord voor schrijven:

Hoe kun je in je dagelijkse leven een discipel van Jezus zijn: hem vertrouwen en volgen?

Daarover gaat dit boek van een voorganger uit India. Wat me in het boek aanspreekt is dat schrijver  Mathusela Limboo heel dichtbij de Bijbel blijft, op een persoonlijke en onbevangen manier. Wat heerlijk om zo de Bijbel te zien opengaan, vol met inspiratie voor dagelijks discipelschap!

Ook de vele persoonlijke verhalen en ervaringen van Mathusela zelf en andere christenen spreken direct aan. Discipelschap is niet een theologische theorie maar een persoonlijke praktijk. Is dat misschien ook wat we als christenen in Europa (nog veel meer) moeten leren van christenen uit andere werelddelen?

Twee uitspraken die binnenkwamen bij mij:

  • “De eerste prijs van discipelschap is om overal minder van te houden dan van God.”
  • “Velen van ons verplichten zichzelf om iets goeds te doen in de kerk, maar waar God naar op zoek is, is een leven van complete overgave aan Hem.”

Voordat je dit boek begint te lezen, kun je op die zinnen al een tijdje kauwen, om te proeven hoe radicaal het is om te leven als discipel van Jezus. Ik hoop dat Mathusela Limboo door dit boek ook vele Nederlandse lezers mag vinden. Lezers die verder gaan dan alleen lezen: die in hun leven als discipel gaan toepassen wat ze leren van deze broeder in het geloof, en zo van Jezus zelf.

Uitgegeven bij Vuurbaak.