“Waarom zouden we de Bergrede bestuderen? Waarom zouden we proberen zo te leven? Derde reden: hoe meer we in ons leven de Bergrede in praktijk proberen te brengen, hoe meer zegen we zullen ervaren.

Kijk naar de zegeningen of zaligprijzingen die worden beloofd aan hen die de Bergrede in praktijk brengen. De moeite met veel onderwijs over heiliging is dat het de Bergrede buiten beschouwing laat en ons vraag om heiliging te ervaren. Dat is niet de Bijbelse methode.

Als je kracht in je leven wilt ervaren en gezegend wilt worden, ga dan rechtstreeks naar de Bergrede. Leef die Bergrede en breng haar in praktijk en geef je zelf aan de Bergrede. En als je dat doet, dan zullen de beloofde zegeningen komen.”

Martin Lloyd-Jones

[Van 1 april tot en met 20 mei elke dag een inspirerend citaat over de Bergrede]