De 10 dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn dagen om te bidden. Dat kan op veel manieren. Zelf vind ik bidden met veel woorden steeds lastiger worden. Ik heb behoefte aan minder woorden en meer ruimte en stilte.

Onderstaande woorden ga ik gebruiken als ik deze 10 dagen wat tijd neem om stil te worden in Gods aanwezigheid. Veel woorden zijn niet nodig als we bidden. Bidden is allereerst: in Gods aanwezigheid zijn.

Je kunt de zeven gebedszinnen zachtjes (in je hart) zeggen en het vervolgens even stil laten zijn. Om in de stilte te ontdekken hoe Gods liefde zichtbaar is geworden en kan worden.

Uw liefde – in mij
meditatieve stilte –
Uw liefde – in ons
meditatieve stilte –
Uw liefde – in de kerken
meditatieve stilte –
Uw liefde – in de buurt
meditatieve stilte –
Uw liefde – in de samenleving
meditatieve stilte –
Uw liefde – in deze wereld
meditatieve stilte –
Uw liefde – op aarde zoals in de hemel
meditatieve stilte –

Voor deze meer meditatieve gebedsvorm kun je elke dag (eventueel samen met anderen) wat stille tijd nemen, vijf minuten of een kwartier bijvoorbeeld. Je zou die tijd kunnen beginnen met het luisteren naar een lied. Zelf vind ik dit een mooi lied van Sela: ‘Zo hoort Uw liefde bij ons’.