Naar de vieringen op YouTube

Via de links die je hieronder ziet staan, kom je op de YouTube-plekken waar het startmoment en de vijf stiltevieringen plaatsvinden.

VRIJDAG 2 april
21.00 uur Startmoment >Naar de YouTube-kapel
ZATERDAG 3 april
08.00 uur Stilteviering 1 >Naar de YouTube-kapel 
11.00 uur Stilteviering 2 >Naar de YouTube-kapel 
14.00 uur Stilteviering 3 >Naar de YouTube-kapel 
17.00 uur Stilteviering 4 >Naar de YouTube-kapel 
19.30 uur Stilteviering 5 >Naar de YouTube-kapel 

Handreiking

Lees hier de handreiking: Retraite als spirituele oefening.

Bekijk ook deze video:

Handreiking: Retraite als spirituele oefening.


Over de online retraite

  • Zou jij de Stille Zaterdag eens echt als een Dag van Stilte willen beleven?
  • Wil je samen met anderen oefenen op de weg van de stilte?
  • Doe dan mee met deze online retraite op zaterdag 3 april!

Wat kun je verwachten?

  • Van ’s morgens 8.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur zijn er vijf online stiltevieringen die je zullen helpen om op Stille Zaterdag de stilte te vinden en te vieren.
  • Daarnaast ontvang je handreikingen (in de vorm van korte podcasts, blogs en inspirerende citaten) om de tijd tussen de online vieringen op een betekenisvolle en verstillende manier in te vullen.

Wat zijn de kosten?

Aan het meedoen met deze online retraite zijn vooraf geen kosten verbonden. Wel vraag ik na afloop om een donatie (richtlijn: 15 euro) als bijdrage in de onkosten en om je waardering voor de retraite tot uitdrukking te brengen.

Als je geen financiële ruimte hebt om een donatie te geven, is dat helemaal goed. Ook dan kun je gewoon meedoen!

Hoe gaat het programma eruit zien?

  • Voor wie wil is er vrijdagavond 2 april om 21.00 uur een kort online startmoment (maximaal een half uur) via YouTube Live. Dit moment zal je helpen om alvast de aandacht te richten op de stiltedag die gaat plaats vinden. Ik geef nog wat praktische handreikingen en via de chat kunnen er ook dingen worden uitgewisseld.
  • Op zaterdag zijn er vijf online stiltevieringen via YouTube Live die structuur en ritme geven aan de dag: 8.00 uur, 11.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur en 19.30 uur. Deze stiltevieringen duren een half uur. We oefenen dan vooral de stilte.
  • Je zult merken dat het ritme van de vieringen tot ruimte leidt tussen de vieringen. Voor die tijdsperiodes tussen de vieringen krijg je via je mail je steeds iets aangereikt (een citaat, een leestekst, een tip, een lied of een korte podcast) om je te helpen om te verstillen en te verdiepen. Ruimte dus voor stilte en diepte (stilte – ruimte – diepte zijn de drie kernwaarden van de activiteiten van ‘Leven in de kerk’)

Hoe vrij ben ik?

Overigens staat het je geheel vrij om de tijd tussen de stiltevieringen helemaal naar eigen inzicht in te vullen. Wandelen, een zelf uitgekozen boek lezen, huishoudelijke dingen doen – het kan allemaal.

Zorg er wel zoveel mogelijk voor dat je geen agenda-verplichtingen hebt zodat je optimaal stilte, ruimte en diepte kunt ervaren.