Hieronder kun je drie webinars terugkijken die ik in februari 2022 heb gegeven:

Hieronder lees je de tekst waarmee de webinars destijds werden aangekondigd:

  • Kom je ook te weinig toe aan bezig zijn met de Bijbel en voel je je daar ook wel eens gefrustreerd over?
  • Zou je nieuwe inspiratie op willen doen voor je persoonlijke omgang met Gods Woord?
  • Wil je al Bijbellezend leren om met je verstand af te dalen in je hart?

Op drie dinsdagavonden (1, 8 en 15 februari 2022, steeds van 20.00-21.30 uur online via YouTube) kun je een serie webinars volgen over Bijbellezen met je hart. Je maakt kennis met de lectio divina als de manier van Bijbellezen die al eeuwenlang wordt beoefend in de kloosters en die vandaag ook steeds meer mensen buiten het klooster inspireert.

Als je al enigszins vertrouwd bent met lectio divina, is deze serie van drie webinars een mooie gelegenheid om je opnieuw aan deze vorm van Bijbellezen toe te wijden!

Webinar 1 (dinsdag 1 februari 2022 om 20.00 uur): Bijbellezen met je hart

Op deze eerste avond maak je kennis met de basis van de praktijk van lectio divina, ontdek je wat het eigene daarvan is ten opzichte van Bijbelstudie en maak je een eerste oefening mee.

Webinar 2 (dinsdag 8 februari 2022 om 20.00 uur ): Het Woord en de stilte

Deze tweede avond geeft je een verdieping op de basis van de lectio divina. Daarnaast is er ruime aandacht voor de praktijk van stil-zijn, een belangrijke randvoorwaarde voor het beoefenen van de lectio divina. Wat is stilte? Hoe word je stil?

Webinar 3 (dinsdag 15 februari 2022 om 20.00 uur ): Samen luisteren naar Gods Woord

Tijdens deze derde en laatste avond oefenen we opnieuw met de praktijk van de lectio divina en krijg je handreikingen om zelf leiding te kunnen geven aan een lectio divina-groep.