kruiskleinTerwijl er zich in de wereld van de bloggers (emerging, gevestigd en alles daar tussen in) een discussie begint te ontvouwen (zie met name: Vloeken in de oprijzende kerk en Ooit waren we evangelisch, we zijn emerging – maar wat nu? (1)) waaraan ik volgende week zeker ook een bijdrage wil leveren, is mijn voornemen aan de vooravond van de stille week vooral: elke dag stil staan bij een van de kruiswoorden van Jezus om zo te proeven waar het in het koninkrijk om gaat. Want elk van de zeven kruiswoorden is een uitnodiging om dieper door te dringen in de werkelijkheid van het koninkrijk van de hemel zoals ook op aarde.

In Haarlem hebben we met zes gereformeerde kerken stille week vieringen voorbereid op drie locaties in de stad. Kijk voor meer informatie op: www.stilleweek.nl. Morgen zal ik in de Fonteinkerk preken over het eerste kruiswoord van Jezus: ‘Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen’.

Ik hoop vanaf morgen elke dag op deze weblog enkele korte overwegingen te geven rond de zeven kruiswoorden vanuit het perspectief van het koninkrijk.

Zondag | Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.

Maandag | Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.

Dinsdag  | Dat is uw zoon… dat is je moeder.

Woensdag | Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?

Witte Donderdag | Ik heb dorst.

Goede Vrijdag | Het is volbracht.

Stille Zaterdag | Vader, in uw handen leg ik mijn geest.