Vandaag ga ik weg voor een 24uursretraite in Werkhoven. Initatiefnemers en andere betrokkenen rond ‘Wij kiezen voor eenheid’ ontmoeten elkaar rond hun verlangen naar verbondenheid over kerkmuren heen.

We laten ons leiden door de Geest van Johannes 17:

Laat hen allen één zijn, Vader.
Zoals u in mij bent en ik in u,
laat hen zo ook in ons zijn,
opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden.

Op de weblog van Robbert Jan Perk, één van de initiatiefnemers, vond ik opmerkerlijkerwijze een prachtige verbeelding van het thema omhelzing, met een verwijzing naar hetzelfde gebed uit het Book of Common Prayer waar ik afgelopen zaterdag ook naar verwees:

Christ Jesus, you stretched out your arms of love
on the hard wood of the cross
so that everyone might come
within the reach of your saving embrace:
So clothe us in your Spirit
that we may reach forth our hands in love.
May we bring those who do not know you
to the knowledge and love of you;
Give us grace to befriend the lost, to serve the poor,
to reconcile our enemies, and to love our neighbors
so we may honor your name. Amen.