Vanmorgen werd hij bezorgd: mijn nieuwe 366dagenboek, uitgegeven bij Kok, en het boek ziet er weer prachtig uit! Het is ontstaan in de loop van de voorbije jaren waarin ik vijf dagen per week een meditatie schreef op www.tijdmetjezus.nl.

Ruim een jaar geleden heb ik het boek aangekondigd in het verhaal dat ik hield op het symposium ‘Pionieren voor het Koninkrijk’. Ik zei er toen dit over:

Zeven jaar geleden ontdekte ik Jezus. Het was in de veertigdagentijd van 2002. En er kwam een boek: Jezus ontdekken. 33dagenboek. Nu ben ik in een proces waarin het koninkrijk aan het ontdekken ben. En wees gerust, er komt een boek. Maar het zal niet gaan over gemeentestichting, over nieuwe vormen van kerk-zijn, over de zinkende logge stoomboot die kerk heet en de ranke zeilscheepjes waarin sommigen een goed heenkomen zoeken. Het zal opnieuw een meditatieboek zijn: ‘Want van u is het koninkrijk. 366dagenboek’. Een meditatieboek. Waarom? Dat vroeg ik me af. Waarom geen vlammend pamflet of een doorwrochte studie over The sinking church and the emerging churches? Waarom een meditatief boek om mee in een hoekje te gaan zitten?
Hoe meer ik me richt op Jezus en hoe meer ik me verdiep in het koninkrijk hoe helderder het voor mij wordt waar het in de kern om gaat. En die kern wordt wel steeds aangeraakt in de boeken van Daniël en van Martijn en Nico-Dirk en andere publicaties, maar die kern wordt nauwelijks ontvouwd. Wat is die kern? Dat het er om gaat dat mensen op Jezus gaan lijken, dat er spirituele vorming in Christus plaats vindt, dat er een Jesus-shaped spirituality (Michael Spencer) wordt gevoed en wat je daarvoor moet doen. Waar vind ik in de boeken en op de blogs lappen tekst die daarover gaan, over een nieuwe spiritualiteit als leven in de Geest van Jezus, over een koninkrijksspiritualiteit?
Hier kun je het hele verhaal nog eens lezen: Pionieren voor het koninkrijk. De koning, de leeuw en het lam.