engelenijsselhallen

En toen was daar opeens het bericht dat er 400 vluchtelingen naar Zwolle komen (lees bijvoorbeeld hier: ‘Vrijdag eerste vluchtelingen al in IJsselhallen Zwolle‘ en  hier: ‘Zwolle laat zien dat het hart heeft voor vluchtelingen‘).

Onze stad biedt gastvrijheid en een voorlopig onderkomen aan mensen in nood. De IJsselhallen vormen de locatie.

Zou het, in de termen van initiatiefnemer Jan Swagerman, ‘hemelse participatie’ zijn dat dit uitgerekend gebeurt in de week dat er ook een ‘spontane’ ontmoetingbijeenkomst wordt gehouden bij de glazen engel op de Grote Markt in Zwolle (komende zaterdag om 14.00 uur)?

Zwolle heeft aan één engel niet genoeg! Dat is nu al helemaal duidelijk. Er zijn veel meer engelen nodig. Engelen die opkomen tegen onrecht, die gastvrijheid bieden waar eenzaamheid en nood is, die dienend aanwezig zijn bij mensen die hulp nodig hebben.

De komst van de 400 vluchtelingen lijkt een uitgelezen kans te zijn die door Zwollenaren kan worden aangepakt om het engel zijn in praktijk te brengen. Dat gebeurt ook al: ‘Direct na het bekend worden van het nieuws lieten al veel mensen weten iets te willen doen. Het COA vertelde op een persconferentie dat alle hulp van vrijwilligers welkom is.’

 

AanEenEngelHeeftZwolleNietGenoeg