kerkennachtzwolleHoe kun je als kerk verbinding maken met de samenleving? Dat is een belangrijke vraag voor kerken die op een betekenisvolle (missionaire) manier aanwezig willen zijn. Als Plantagekerk zijn we opnieuw bezig om hierin verder te komen. Want we hebben Zin in Zwolle. En we kunnen wellicht ook wat zin in Zwolle brengen! Daar verlangen we in elk geval naar.

De Kerkennacht biedt daarvoor een prachtige kans. Onderstaand persbericht vertelt er iets meer over.

PERSBERICHT: KERKENNACHT IN ZWOLLE

Zwolle, 30 april 2015

Op 20 juni wordt in Zwolle voor de eerste keer, door de gezamenlijke kerken, een Kerkennacht georganiseerd. Het thema voor de Kerkennacht in Zwolle is Verbinding. De Kerkennacht is een landelijk fenomeen, in 2007 begonnen, geleidelijk aan wordt het meer en meer een landelijk evenement met een lokaal karakter.

De Kerkennacht in Zwolle wordt op 20 juni op een verrassende manier geopend bij de Groene Engel op de Grote Markt om 19.15 uur, en rond 00.30 uur eindigt de Kerkennacht.

Er is in Zwolle gekozen voor drie locaties: de Plantagekerk bij het Kerkbrugje, de Grote Kerk aan de Grote Markt en de Lutherse Kerk aan de Koestraat/Blijmarkt. Elke locatie heeft min of meer een eigen profiel, gekoppeld aan het thema Verbinding. Van theater tot meditatie, van een bandoptreden tot klassieke orgelmuziek en van inzet voor de vluchteling tot een trouwdienst, waar je zo maar welkom bent. Voor een ieder wat wils, gelovig of niet gelovig.  De kerk is open voor iedereen.

Op de avond zullen drie bekende Zwollenaren een Preek van de Leek laten horen, waaronder de burgemeester of loco burgemeester en een van de directeuren van PEC Zwolle.

Voor meer info: Kerkennachtorganisatie M.de Vries 06-28987955

Zie ook: www.kerkennacht.nl