Sinds mijn studieretraite (mei tot juli 2018) lees ik aan het begin van elke werkdag enkele bladzijden Thomas á Kempis. Zijn bekende boek ‘De navolging van Christus’ bestaat eigenlijk uit vier boekjes of tractaten. Ik heb er voor gekozen om me te concentreren op het tweede tractaat, dat ik nu elke twee weken helemaal lees, en dat dus steeds opnieuw.

De titel van tractaat II luidt in het Latijn: Regnum Dei intra vos est (‘Gods rijk is binnenin u’). Dit is de wapenspreuk van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek van Zwolle, de plek waar Thomas á Kempis is begraven. In een van mijn eerste preken in Zwolle heb ik hier al naar verwezen (april 2013).

Via Twitter en Facebook deel ik dagelijks een citaat uit dit boek in de hoop dat de twittereraar of facebooker het mooi vindt om tussen alle tweets en berichten zo nu en dan een wat diepzinniger en spiritueler citaat te vinden om de dag even mee te verdiepen.

Hieronder vind je de eerste vijf citaten die ik heb gedeeld.