Sinds 2004 bestaat tijdmetJezus.nl. Vijf keer per week schreef ik er een korte meditatie. Veelal in series met een thema. Latere jaren herhaalde ik ook series meditatie die ik eerder had geschreven.

Toch had steeds vaker het gevoel dat dit niet meer helemaal was wat ik wilde. Veertien jaar is ook best lang. Daarom heb ik een korte zomerstop ingelast en nagedacht over de vraag hoe het verder moest. Of dat ik er misschien helemaal mee moest stoppen.

Ik ga wel verder nu (vanaf zondag 2 september), ook omdat enkele duizenden abonnees de meditaties dagelijks lezen en ik er vaak positieve reacties op krijg. Wel heb ik gekozen voor een wat ander format.

Wat is er anders?

  1. Ik werk niet meer met series rond een thema. Elke dag staat op zichzelf en heeft genoeg aan haar eigen Bijbeltekst. Ik kies vrij willekeurig steeds één Bijbelvers voor de betreffende dag.
  2. Ik schrijf de meditaties vanuit het perspectief van God die zelf aan het Woord is. Daarin lijken de meditaties op de manier waarop Sarah Young schrijft in haar boek ‘Dicht bij Jezus’. Maar ook iemand als Thomas á Kempis paste deze manier van schrijven zes eeuwen geleden al toe in zijn ‘De Navolging van Christus’, met name in deel IV daarvan.
  3. De overdenkingen zijn dus niet langer korte meditatieve Bijbelstudies maar eerder Bijbelse, meditatieve bemoedigingen die in een sfeer van gebed zijn geschreven en in een sfeer van luisterend bidden gelezen moeten worden.
  4. Er is geen gebedstekst of vraag meer toegevoegd. Wel is er nu een korte, krachtige zin die je een dag lang mee kunt nemen.
  5. De subtitel van Tijd met Jezus luidt nu: ‘Luisteren naar Gods stem’.
  6. De meditaties worden zeven dagen per week verstuurd in plaats van vijf keer per week (alleen op werkdagen).

Het zal voor mezelf nog een beetje zoeken zijn hoe de meditatieve teksten zullen worden. Maar ik hoop van harte dat ik zo een nieuwe periode kan inluiden met meditatieve teksten die meer passen bij hoe mijn eigen spiritualiteit er nu uitziet.

Reacties zijn altijd welkom via: luisterennaarGodsstem@tijdmetJezus.nl.