Ik ben inmiddels een fan geworden van Luigi Gioia. Hij schreef een prachtig boek over bidden: ‘Zeg het tegen God. Een aanmoediging om te bidden’. Hier volgt een citaat dat een aanmoediging vormt om het boek te gaan lezen:

Bidden is luisteren naar de stem van de Geest in ons, die ons hart dagelijks vult met liefde, vreugde, vrede, geduld en vriendelijkheid (Galaten 5:22). Door te bidden vertoeven we bij Jezus en geven we Hem toestemming om in ons te wonen: ‘Blijf in mij, dan blijf ik in jullie (…) Blijf in mijn liefde. (…) Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn’ (Johannes 15:4, 9, 11). Het gebed is de therapie die ons hart van steen gestaag verandert in een hart van vlees, want bidden is eenvoudigweg bij God zijn, zoals bloemen zich koesteren in de zon die hen in leven houdt.

Luigi Gioia komt in februari 2019 naar Nederland om de Nederlandse vertaling van zijn volgende boek te presenteren: ‘Touched by God. The Way to Contemplative Prayer’. Op vrijdag 8 februari 2019 zal hij in Zwolle zijn! Meer informatie volgt binnenkort.