Het is coronatijd. We zijn allemaal stilgezet. Tenminste: dat zeggen we. Maar is dat echt waar? Want er is in je leven nog steeds veel onrust en lawaai, veel drukte en gedoe. Waar kun je te midden van dat alles jezelf nog terug vinden? In de stilte…

Maar als je de stilte ingaat, merk je dat er nog steeds heel veel onrust en lawaai, drukte en gedoe is, maar dan van binnen. Misschien denk je: stilte is niks voor mij. Maar niets is minder waar. Stilte is voor iedereen. Je moet de stilte alleen wel leren kennen en ermee oefenen.

Cursus: van onrust naar rust

In de 50dagentijd 2020 kun je vanaf dinsdag 14 april (de dinsdag na Pasen) tot en met vrijdag 29 mei mei (de vrijdag voor Pinksteren) meedoen aan een online cursus over het zoeken van Gods aanwezigheid in je leven om daarin rust te vinden.

Tijdens deze cursus maak je op een verdiepende en praktische manier kennis met thema’s als stilte, ziel, binnenkamer, meditatie, contemplatie, biddend bijbellezen, het Jezusgebed en het stiltegebed.

De rode draad van de cursus is de uitnodiging van Jezus die zegt: ‘Ik wil je leren bidden’. En: ‘Kom bij mij, dan geef Ik je rust.’

Online leren

Vanwege de coronacrisis kon een cursus over dit thema die ik in mei in Veenendaal zou geven, niet doorgaan. Deze online cursus dient als vervanging voor die cursus en is open voor iedereen die thuis vanaf achter de computer of op de bank met de smartphone bij de hand een verdiepende leertraject wil volgen in een tijd die vraagt om meer diepte, ruimte en stilte.

Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden. Wel zal na afloop van de cursus om een vrijwillige financiële bijdrage worden gevraagd.