“Zeven op de tien Vlamingen vinden stilte en rust levensbelangrijk. We zoeken en vinden die vooral in de natuur, maar we blijven worstelen met de smartphone die de rust verdrijft met constante prikkels. Bijna de helft van de Vlamingen is een kwartier na het ontwaken al online. Dat blijkt uit een eerste grootschalige onderzoek naar stilte-ervaringen.”

Zo start een artikel waarin informatie gedeeld wordt over een Vlaams onderzoek naar de betekenis van stilte voor mensen: Verlangen naar rust botst op de smartphone. Ga het zeker even lezen!

Muisstil hoeft niet

“Hoe hard de Vlaming ook smacht naar stilte, muisstil hoeft het niet te zijn. Slechts één op de vijf ondervraagden ziet stilte als de volledige afwezigheid van geluid. 41 procent wil geen andere prikkels en afleidingen zoals tv en sociale media, wat opnieuw het sterke verband tussen stilte en rust onderstreept.”

Je kunt zelf ook een stilte-enquête invullen!

De uitkomst van de test zag er voor mij zo uit:

Cursus ‘In deze stilte’

Komende maandag 8 juni start ik met een onlinecursus over stil-zijn. Je kunt je nog aanmelden!