Op 24 februari 2023 verscheen er in de Podcast Heilige Grond een aflevering met een gesprek over Bidden. Lees er meer over:

“Een schietgebedje bij het inruimen van de vaatwasser, of een tijd verblijven in de stilte. Het kan allebei gebed zijn, volgens Agnes Huizenga (teamleider gebedspastoraat New Wine) en Jos Douma (predikant en oprichter van de online School voor Spiritualiteit). Maar of bidden ook echt spreken met God is? Daarover valt volgens hen nog veel meer te zeggen: Bidden is vooral bewustzijn van Gods aanwezigheid.

Maar, hoe doe je dat dan, ‘bewustzijn van Gods aanwezigheid’? Is dat aan te leren en zijn er hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het bidden? Of kan het zijn dat je gewoon niet zo’n goede bidder bent? En, is het echt zo dat extraverte mensen eerder worden aangesproken door het charismatische gebed, terwijl introverte mensen zoeken naar verstilling, in bijvoorbeeld contemplatieve spiritualiteit?

Laat je verrassen door dit gesprek over verstilling, zoeken, geestdrift en verlangen.”

Leestips die in deze aflevering langskomen:

– Vol van de Geest | Peter Halldorf
– De kracht van de contemplatie | Karin Seethaler
– Naakte spiritualiteit | Brian McLaren