Inleidende overdenkingen

Om je voor te bereiden op de online retraite(s) waaraan je hoopt deel te nemen, kun je de onderstaande inleidende overdenkingen lezen en verwerken. Ze helpen je om doelgericht en met aandacht de online retaite(s) in de 40dagentijd te gaan beleven.

Dag en tijdstip van de online retraites

De zeven online retraites van drie uren vinden via YouTube plaats op de volgende momenten:

1woensdag 2 maart 202213.00-16.00 uur
2dinsdag 8 maart 202209.00-12.00 uur
3donderdag 17 maart 202214.00-17.00 uur
4maandag 21 maart 202209.00-12.00 uur
5maandag 28 maart 202219.00-22.00 uur
6dinsdag 5 april 202209.00-12.00 uur
7goede vrijdag 15 april 202209.00-12.00 uur

YouTube-links

24 uur voorafgaand aan de online retraite ontvang je een mail met daarin de YouTubelinks die bij de betreffende online retraite horen. Dat zijn er steeds vier: voor elk gezamenlijke moment een aparte YouTube-link. Dit zijn zogenaamde ‘verborgen’ links wat betekent dat alleen mensen die de link hebben bij de desbetreffende YouTube-streamkunnen komen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je de links met anderen deelt.

Wat is de bedoeling?

  • Je houdt de gekozen drie uren helemaal vrij van andere verplichtingen zodat je je die uren volledig kunt richten op verstillen en verdiepen.
  • Aan het begin van elk van de drie uren is er steeds een gezamenlijk online vier-moment van tien minuten waardoor je ritme en structuur ervaart in de drie uren.
  • Je krijgt tijdens de drie uren drie uitspraken van Jezus aangereikt die je op de manier van lectio divina een plek kunt geven in je persoonlijke verstilling en verdieping (je kunt ook kiezen om bij één uitspraak te blijven).
  • Je kunt ervoor kiezen om deze drie uren te gebruiken alleen voor je persoonlijke spiritualiteit, maar je kunt ook een thema, beslissing of probleem dat speelt in je leven nadrukkelijk een plek geven om daarin geestelijke onderscheiding te zoeken.

Wat brengt het je?

  • De verstilling en verdieping waar je anders eigenlijk niet of nauwelijks aan toe komt.
  • Online verbondenheid met anderen die vanuit een zelfde verlangen drie uren met Jezus willen doorbrengen.
  • Geestelijke begeleiding op je eigen weg met de Heer door middel van live online verbondenheid, korte gezamenlijk viermomenten en inspiratie via enkele mails die je ontvangt.
  • Achteraf: een gevoel van dankbaarheidheid dat je op deze manier – samen met anderen – invulling kon geven aan spirituele verdieping en verstilling en zo aan zorg voor je ziel.

Wat zijn de kosten?

De kosten (op donatiebasis) voor het volgen van een online retraite van drie uren bedragen 12 euro per keer (voor zeven online retraites dus zeven keer 12 euro). Deze kosten hoef je niet van tevoren te betalen. Je krijgt na afloop van het volgen van de online retraites een mail met een verzoek om een donatie te doen waarbij het genoemde bedrag een richtlijn is. Mocht je weinig of geen financiële middelen hebben, is dat geen probleem: voel je dan vrij om kosteloos mee te doen!