Opkijken.nl (bij mij tot nu toe vooral bekend vanwege ‘Het Synodejournaal’ van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt) komt met een prachtig missionair idee: ‘Sixword-twevangelie op Twitter’. Laat zoveel mogelijk twitteraars op 1 juni tussen 9 en 17 uur in zes woorden iets van het evangelie van Jezus vertellen. Daarbij wordt dan de hashtag #sixwordtwevangelie gebruikt. Lees hier meer.

Het evengelie-in-zes-woorden is een variatie op het fenomeen Six Word Story. Ik vond daar de volgende info over (op: www.nightwriters.nl):

“For sale: baby shoes. Never worn.”

Het idee voor de Six Word Story wedstrijd stamt af van het bovenstaande Six Word Story van Ernest Hemmingway. Hij noemde dit zijn best geschreven verhaal ooit.

WAT IS EEN SIX WORD STORY?
Een Six Word Story is een compleet verhaal, verteld in zes woorden. Succesauteur en NightWriters-oprichter Kluun beschrijft het fenomeen als “een soort sudoku voor schrijvers. ‘Schrijven is schrappen’ in zijn meest extreme vorm. Het gaat verder dan een oneliner of een dichtregel; hij moet mysterieus zijn, iets verhullen, spannend zijn of gewoon heel erg scherp. En dat is niet gemakkelijk.”

Boeiend dus. Een uitdaging. Een creatieve manier om de social media te gebruiken voor het verspreiden van het evangelie.

Ik ga dus meedoen. Jij ook? #sixwordstory

Jezus: als je van vrijheid houdt #sixwordtwevangelie