Schilderij van Dietske van Winkelhoff

Enkele weken geleden verscheen mijn nieuwe boek ‘Kijken naar de Heer. Veranderen door zijn schoonheid’. In dat boek geef ik woorden aan een verlangen dat eigenlijk al jaren met me mee gaat. Het gaat om het verlangen naar persoonlijke veranderingsprocessen die niet dwingend, voorgestructureerd en gemethodiseerd zijn, maar om processen vol van genade.

Kort gezegd: er hoeft niks. Of liever: slechts één ding is noodzakelijk! Wat dan? Kijken naar de Heer! Ik hoop en bid dat er een soort geestelijke vernieuwingsbeweging op gang mag komen rond 3vers18. Onder het motto ‘Wat je aandacht geeft groeit’ bied ik verschillende mogelijkheden aan om zelf de genade en de zegen van 3vers18 te leren ontvangen:

  • een webpagina: www.josdouma.nl/3vers18 waar veel meer materiaal te vinden is dat helpt om de boodschap van 2 Korintiërs 3 vers 18 te laten landen in je leven;
  • een twitteraccount: @3vers18 waar ik dagelijks een of meer tweetjes plaats die de volgers helpen om 3vers18-momenten te creëren.
  • een boek: ‘Kijken naar de Heer. Veranderen door zijn schoonheid’ (hier te bestellen)

Ik ben heel blij met de inspiratie die al los is gekomen door 3vers18. Zo schreef Rob Haster een minibundel 3vers18-gedichten. Lees ze: “Onbedekt”. En er verschenen al een aantal mooie recensies:

Martijn Rutgers verbond de inhoud van ‘Kijken naar de Heer’ met het volgende prachtige citaat van C.S. Lewis:

The church exists for nothing else but to draw men into Christ, to make them little Christs. If they are not doing that, all the cathedrals, clergy, missions, sermons, even the Bible itself, are simply a waste of time. God became a Man for no other purpose.