Een van de manieren waarop ik inhoud geef aan mijn eigen 3vers18-verlangen (lees meer over de 3vers18-beweging) is het dagelijks bidden van het gebed dat je hieronder vindt. Steeds dezelfde woorden, gedisciplineerd, want gebed vraagt om discipline.

De negen aspecten van de vrucht van de Geest staan centraal. En ook het Jezusgebed  speelt een rol, omdat verlangen naar Christus-gelijkvormigheid niet zonder zijn genadige ontferming kan (het mislukt namelijk nogal eens om op Jezus te lijken).

Hierbij reik ik het jou ook aan (download het gebed in pdf):

Heer Jezus Christus,
Zoon van God,
ontferm u over mij.

Uw liefde in mij,
uw vreugde in mij,
uw vrede in mij!

Heer Jezus Christus,
Zoon van God,
ontferm u over mij.

Uw geduld in mij,
uw vriendelijkheid in mij,
uw goedheid in mij!

Heer Jezus Christus,
Zoon van God,
ontferm u over mij.

Uw geloof in mij,
uw zachtmoedigheid in mij,
uw zelfbeheersing in mij!

Heer Jezus Christus,
Zoon van God,
ontferm u over mij.