Dit boek heb ik nog niet gelezen. Maar ik ga het lezen in de komende 40dagentijd (aan de hand van een 33dagenrooster dat ik nog ga maken).

Ik kocht het een tijd geleden om twee redenen. In de eerste plaats de titel. ‘Hier ben ik.’ Die zin sprak me meteen aan, ook omdat ik zelf momenteel werk aan een boek met de titel ‘Hij is hier’. Die twee hebben veel met elkaar te maken: ‘Hier ben ik’ en ‘Hij is hier’. Ook het zinnetje ‘beschikbaar voor het koninkrijk van God’ op de voorkant sprak me direct aan: een boek van een Nederlandse auteur over het koninkrijk van God is belangrijk om te lezen.

In de tweede plaats spreekt Henk Rothuizen me aan. Ik las zijn boek ‘Een droom van een stad’, maakte via hem kennis met Floyd McClung’s boek ‘Het Vaderhart van God’ en ik had enkele jaren geleden een keer een persoonlijk gesprek met hem. Ik zie Henk Rothuizen een beetje als iemand die geestelijk vader is voor veel mensen. En daarom wil ik dit boek graag lezen als een persoonlijk bezinningsboek in de aanstaande 40dagentijd.

Dit is dan de vraag: ‘Ben ik beschikbaar voor het koninkrijk van God?’ Dat heeft ook alles te maken met de 40dagentijd, omdat de kerk in die periode diepgaand stil staat bij Jezus’ missie op aarde die leidde tot zijn dood. Dit was die missie: het koninkrijk van God zichtbaar en ervaarbaar maken voor ieder die Jezus volgen wil.

‘Ben ik beschikbaar voor het koninkrijk van God?’ Ik ben heel benieuwd wat ik daarover de komende tijd mag gaan ontdekken aan de hand van wat Henk Rothuizen schreef.