sacredbreath

Ik lees in deze 40dagentijd het boek ‘Sacred Breath. Forty Days of Centering Prayer’ van David J. Muyskens. Het boek helpt om de stilte te beoefenen en door Lectio Divina te luisteren naar Gods stem.

Ik werd getroffen door een passage waarin de auteur probeert uit te leggen wat er met je zou kunnen gebeuren als je 20 minuten per dag in stilte doorbrengt in Gods aanwezigheid (blz. 16)

“Deze praktijk zal, op den duur, een diepgaand effect hebben. Stel je voor dat je elke dag 20 minuten doorbrengt met het bestuderen van reclame-advertenties. Je zult op den duur een sterk drang ontwikkelen om meer spullen te kopen.

Stel je voor dat je 20 minuten per dag naar pornografie kijkt. Sex zal je allesoverheersende interesse gaan vormen.

Stel je voor dat je elke dag 20 minuten je aandelenportefeuille checkt. Je financiële positie zal de belangrijkste focus in je leven worden.

Als je elke dag een bepaald televisieprogramma kijkt, dan zal de toon en de sfeer van dat programma de rest van je leven gaan kleuren.

Dus stel je voor dat je elke dag 20 minuten stil zou doorbrengen in het diepe besef van Christus’ aanwezigheid. De rest van de tijd zal een wandelen met God worden.”