rubenenjosVandaag start er een weblog die helemaal gewijd is aan het thema Discipelschap in Zwolle.

Ruben van de Belt, student theologie aan de VU Amsterdam en inwoner van Zwolle, en ik willen samen graag het bezinningsproces rond discipelschap (in Zwolle) een extra impuls geven.

De directe aanleiding is dat er in december en februari in de Zwolse Plantagekerk twee lezingen worden gehouden over discipelschap door Sake Stoppels en Steven Mudde (meer info). Tegelijk is overal voelbaar dat discipelschap in de lucht zit: hoe kunnen we Jezus vertrouwen en volgen in ons dagelijkse leven?

Samen met Ruben hoop ik van harte dat de weblog een mooie bijdrage zal leveren aan de bezinning en zo indirect ook aan de praktijk van discipel zijn. De komende tijd zullen er regelmatig gastblogs worden gepubliceerd van voor Zwollenaren die graag iets willen delen rond de thematiek van discipelschap.

Neem dus vooral een kijkje: www.discipelschapinzwolle.wordpress.com.

En noteer de data van de twee lezingen in je agenda: woensdag 10 december 2014 en donderdag 12 feburari 2015.