oaseDoor de social media pauze had ik nog geen gelegenheid om de aandacht te vestigen op een nieuw boekje dat net verschenen is: ‘Oase. Vijftig dagen op zoek naar de vrucht van de Geest’.

Elke willekeurige periode van 50 dagen is uiteraard geschikt om het te gaan lezen, dit boekje waarin de vrucht van de Geest centraal staat: liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Maar het mooist is het toch om aansluitend aan de veertigdagentijd vóór Pasen de 50 dagen ná Pasen te gebruiken om te zoeken naar de vrucht van de Geest in je leven.

Uit het voorwoord:

Dit boek ziet het licht in een periode waarin er in kerken veel aandacht is voor discipelschap: Jezus vertrouwen en volgen in je dagelijkse leven. Soms wordt die aandacht ook ervaren als iets wat een nieuw activisme met zich meebrengt en daarmee ook een nieuwe moeheid. Moeten we weer van alles anders gaan doen?

Ik hoop dat ‘Oase’ temidden van al die aandacht voor discipelschap en het volgen van Jezus in je dagelijkse leven ruimte biedt om op adem te komen. Om te geloven en erop te vertrouwen dat het er uiteindelijk om gaat dat Gods Geest werkt in je leven. Het is zijn verlangen dat Christus gestalte in je krijgt. Ook dat is discipelschap. Ademen. Rusten. Gods Geest laten waaien. Ja, laat Gods Geest maar waaien.

Harde kaft. Handzaam formaat. Vriendelijke prijs: Ark Media.