“Er is niets dat mij zozeer de absolute noodzaak van een nieuwe geboorte en van de heilige Geest en zijn werk in mij toont als de Bergrede.

De zaligprijzingen zijn verpletterend om te horen en tonen mijn onuitsprekelijke hulpeloosheid. Het kan niets worden als ik niet opnieuw geboren word.

Lees en bestudeer de Bergrede, kom jezelf tegen in het licht van de Bergrede. Het zal ertoe leiden dat je je ultieme behoefte ontdekt aan een nieuwe geboorte en aan het werk van de heilige Geest. Er is niets dat zozeer leidt tot het evangelie en de genade als de Bergrede.

Martin Lloyd-Jones

[Van 1 april tot en met 20 mei elke dag een inspirerend citaat over de Bergrede. Dit is het laatste citaat.]

Van 20 mei tot en met 8 juli heb ik een studieretraite. Dat zal ook een Weblog-loze, Facebook-loze en Twitter-loze periode zijn.