Als je op bovenstaande vraag met ‘Ja’ antwoordt, heb ik goed nieuws voor je. Want deze week is er een cursusboek verschenen dat je echt gaat helpen om op een praktische en concrete manier vorm te geven aan stilte, gebed en contemplatie in je leven.

Het boek is het resultaat van de online cursus ‘Stil, mijn ziel, wees stil’ die ik tussen Pasen en Pinksteren 2020 heb gegeven, in coronatijd dus.

Op de achterkant van dit cursusboek staat het volgende te lezen:

Stil, mijn ziel

Zou je graag meer willen bidden? Verlang je ernaar om bewuster Gods aanwezigheid te zoeken? Dan is stilte heel belangrijk. Misschien denk je: stilte is niets voor mij. Maar niets is minder waar. Stilte is voor iedereen. Je kunt stilte leren kennen en ermee
oefenen.

Stil, mijn ziel kan je helpen om een manier van bidden te ontdekken die meer gaat over het zoeken en ervaren van Gods aanwezigheid dan over bidden met veel woorden. Meer over stil zijn dan over praten. Door het lezen van de lessen en het doen van de oefeningen raak je vertrouwd met drie manieren van bidden, die je helpen om Gods aanwezigheid steeds meer te ervaren.

Dit boek is gebaseerd op de succesvolle onlinecursus van Jos Douma over stilte en contemplatie. Als je aan de slag gaat met dit boek, is het handig om ook je smartphone of laptop bij de hand te houden. Via een QR-code vind je bij elke les extra materiaal ter verdieping en om mee te oefenen.