Zondag 3 december 2023 begint de Adventstijd: een tijd van verlangen en verwachten, een tijd om Jezus te ontvangen. Om deze periode extra intensief te kunnen beleven, kun je een online 8-uurs retraite meemaken op zaterdag 2 december van 9.00 tot 17.00 uur. Deze retraite wordt voorafgegaan door een inleidend webinar op vrijdagavond 1 december van 20.00 tot 21.15 uur.

Voor wie is de retraite?

Deze retraite is bedoeld voor jou als je

  • je verlangen naar de vrede van Jezus wilt verdiepen;
  • de ruimte wilt ervaren die het houden van een retraite geeft;
  • op adem wilt komen aan het begin van de Adventstijd om op die Adem naar het Kerstfeest toe te kunnen leven.

Wat je kunt verwachten

De online retraite over ‘Vrede op aarde’ op zaterdag wordt voorafgegaan door een inleidend webinar op vrijdagavond. In dat webinar zal het gaan over de thematiek van vrede als de kern van het evangelie van Jezus: ‘Gelukkig de vredestichters’. Tijdens dit webinar zal er ook al een stilte-oefening zijn.

  • 20.00-21.15 uur: webinar – ‘Vrede verkennen

De 8-uurs retraite op zaterdag bestaat uit vier online vieringen van een half uur rond de thematiek van ‘Vrede op aarde’:

  • 09.00-09.30 uur: eerste viering – ‘Vrede vieren
  • 11.30-12.00 uur: tweede viering – ‘Vrede voelen
  • 14.00-14.30 uur: derde viering – ‘Vrede verwachten
  • 16.30-17.00 uur: laatste viering – ‘Vrede verspreiden

Voorbereidingen

Specifieke voorbereidingen zijn niet nodig. Wat wel nodig is dat je de tijd van het webinar en de 8-uurs retraite zo prikkelarm mogelijk maakt zodat je echt tot rust en verdieping kunt komen. Je ontvangt op donderdag 30 november een mail met de YouTube-links voor het webinar en de vier vieringen.

Kosten

Aan het meedoen aan deze Adventsretraite zijn vooraf geen kosten verbonden. Na afloop zal er een donatie worden gevraagd met als richtlijn 10 euro. Maar als je geen of weinig financiële middelen hebt, is het ook prima als je meedoet zonder na afloop een donatie te geven!

Aanmelden

Aanmelden kan door op onderstaande button te klikken:

Vragen?

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar: jos@levenindekerk.nl.


Meer vrede

Kijk voor de thematiek van vrede ook op deze pagina.