Nieuwe inspiratie voor je omgang met de bijbel
– Een mooie start van 2021
– Samen met anderen online verdieping ervaren
– Groeien in biddend bijbellezen
– Stilte ontdekken als ruimte voor Gods stem

Hoe kan ik mijn omgang met de bijbel weer nieuw leven inblazen? Hoe kan ik – samen met anderen – een meer persoonlijke en biddende manier van bijbellezen ontwikkelen die mij groei geeft in geloof, hoop en liefde?

Deze cursus is inmiddels voorbij. Onderstaande button brengt je bij de zes lessen van deze cursus.

“Lectio divina is voor mij het eerste wat werkt om tijd met God te hebben.”

Caroline

Ontdek lectio divina

Op vrijdag 1 januari 2021 gaat er een online cursus van start over de manier van bijbellezen die ook wel lectio divina wordt genoemd. Deze spirituele leeswijze wordt gekenmerkt door vier stappen of aspecten:

 1. lezen
 2. mediteren
 3. bidden
 4. rusten in Gods aanwezigheid

De cursus rust je door onderwijs en oefening heel praktisch toe in deze manier van bijbellezen. Een mooie start van een nieuw jaar! En ook een prachtige manier van bezig gaan met een goed voornemen: groeien in mijn omgang met Gods Woord. En als je al eerder kennis maakte met lectio divina, dan is dit een mooi opfriscursus!

Thema: #blijfinmijnliefde

In de cursus staat het leren kennen en oefenen van de lectio divina centraal. Maar we gaan dat doen rond het thema #blijfinmijnliefde van de Week van Gebed die op zondag 17 januari start.

Een mooi thema dat eigenlijk ook heel goed tot uitdrukking brengt waar het in het biddende Bijbellezen van de lectio divina om gaat: in de liefde van Jezus blijven!

Wat brengt de cursus je?

Als je met deze online cursus meedoet, mag je verwachten dat je

 • een nieuwe manier van bijbellezen aanleert
 • beter in staat ben om bidden en bijbellezen tot een geheel te maken
 • groeit in een meer spirituele en persoonlijke manier van omgang met de bijbel
 • meer Gods aanwezigheid ervaart als je bijbelleest
 • meer zin in omgaan met de bijbel krijgt en er meer inspiratie uit ontvangt

De gegevens van de cursus op een rijtje

 • Je ontvangt zes weken lang op vrijdag een mail met daarin onderwijs en inspiratie en met handreikingen voor het praktisch oefenen met biddend bijbelezen.
 • De wekelijkse mail bevat ook links naar extra materiaal waaronder korte video’s die een bepaald aspect van de lectio divina verder uitdiepen.
 • Tweemaal is er een webinar via YouTube Live: dan volg je tegelijk met de andere deelnemers een online toerustingsuur. Mocht je op het vastgestelde tijdstip niet kunnen, dan kun je de opname altijd terugkijken.

Wanneer?

 • De mails ontvang je op de vrijdagen 1, 8, 15, 22 en 29 januari en 5 februari 2021.
 • De webinars vinden via YouTube Live plaats op vrijdag 1 en vrijdag 22 januari van 20.00-21.00 uur (deze zijn achteraf terug te kijken).

Kosten?

Aan het meedoen met de cursus zijn vooraf geen kosten verbonden. Na afloop van de cursus zal gevraagd worden om een vrijwillige donatie waarmee je de waarde die de cursus voor jou heeft tot uitdrukking brengt.