• Vind je het moeilijk om je eens een paar uren helemaal te wijden aan stilte en bezinning?
 • Verlang je naar tijd voor je persoonlijke spiritualiteit maar lukt het je niet in je eentje die te vinden?
 • Wil je op weg naar Pasen een of meer betekenisvolle momenten inbouwen voor jezelf?

In de veertigdagentijd 2022 (vanaf woensdag 2 maart) kun je bij de School voor Spiritualiteit op zeven verschillende momenten een online retraite volgen van een dagdeel: drie uren met Jezus.

Het is tijd voor stilte, voor het luisteren naar de stem van Jezus, voor bezinning, gebed en verdieping. Gewoon thuis, maar wel met live online begeleiding en live online verbondenheid met anderen die net als jij deze online retraite live beleven. (Overigens kun je de retraites achteraf ook nog zelf doen op eigen gekozen tijdstippen.)

Wat is de bedoeling?

 • Je meldt je aan voor een of meer van de online retraites.
 • Je houdt de gekozen drie uren helemaal vrij van andere verplichtingen zodat je je die uren volledig kunt richten op verstillen en verdiepen.
 • Aan het begin van elk van de drie uren is er steeds een gezamenlijk online vier-moment van tien minuten waardoor je ritme en structuur ervaart in de drie uren.
 • Je krijgt tijdens de drie uren drie uitspraken van Jezus aangereikt die je op de manier van lectio divina een plek kunt geven in je persoonlijke verstilling en verdieping (je kunt ook kiezen om bij één uitspraak te blijven).
 • Je kunt ervoor kiezen om deze drie uren te gebruiken alleen voor je persoonlijke spiritualiteit, maar je kunt ook een thema, beslissing of probleem dat speelt in je leven nadrukkelijk een plek geven om daarin geestelijke onderscheiding te zoeken.

Wat brengt het je?

 • De verstilling en verdieping waar je anders eigenlijk niet of nauwelijks aan toe komt.
 • Online verbondenheid met anderen die vanuit een zelfde verlangen drie uren met Jezus willen doorbrengen.
 • Geestelijke begeleiding op je eigen weg met de Heer door middel van live online verbondenheid, korte gezamenlijk viermomenten en inspiratie via enkele mails die je ontvangt.
 • Achteraf: een gevoel van dankbaarheidheid dat je op deze manier – samen met anderen – invulling kon geven aan spirituele verdieping en verstilling en zo aan zorg voor je ziel.

Wat zijn de kosten?

De kosten (op donatiebasis) voor het volgen van een online retraite van drie uren bedragen 12 euro per keer (voor zeven online retraites dus zeven keer 12 euro). Deze kosten hoef je niet van tevoren te betalen. Je krijgt na afloop van het volgen van de online retraites een mail met een verzoek om een donatie te doen waarbij het genoemde bedrag een richtlijn is. Mocht je weinig of geen financiële middelen hebben, is dat geen probleem: voel je dan vrij om kosteloos mee te doen!

Wanneer?

De zeven online retraites van drie uren vinden via YouTube plaats op de volgende momenten:

1woensdag 2 maart 202213.00-16.00 uur
2dinsdag 8 maart 202209.00-12.00 uur
3donderdag 17 maart 202214.00-17.00 uur
4maandag 21 maart 202209.00-12.00 uur
5maandag 28 maart 202219.00-22.00 uur
6dinsdag 5 april 202209.00-12.00 uur
7goede vrijdag 15 april 202209.00-12.00 uur