Hieronder lees je reacties van andere deelnemers van de cursus. Ik geef ze (geanonimiseerd) door in de hoop dat je er bemoediging én herkenning in vindt!


Ik vind deze cursus heel erg fijn. Ik ken de Lectio Divina al, maar had al een tijd niet meer op deze manier een Bijbeltekst gelezen. Ik ben toch weer verbaasd hoe het me raakt!


Hartelijk dank dat ik aan deze cursus mag deelnemen. Het ziet er allemaal heel zorgvuldig uit. Ook de schrijfstijl ervaar ik als prettig c.q. persoonlijk. Ik proef jouw oprechte poging om de deelnemers met jouw ervaringen en inzichten dichter bij het Vaderhart te brengen.


Heel hartelijk dank dat ik uw cursus mag volgen. Het is een zeer leerzame cursus die mij dichter bij Gods aanwezigheid brengt. Ik leer biddend bijbel lezen in alle rust, wat ik zo fijn vind. Ik word er erg blij van en zie uit naar de volgende lessen!


Ik ben onder de indruk van de diepgang van deze cursus. Mijn grootste goed is de LIEFDE die God ons geeft. En lectio divina helpt mij daarbij. Voor mij is dit nieuw. Maar het voelt nu al heel erg goed. Dankjewel.


Gebed is iets waar ik eigenlijk best moeite mee heb. Maar door deze cursus geef je mij zoveel inzicht en hulp en het gaat vanzelf… de rust… de stilte… Dank je wel.


Ademloos volg ik deze cursus met vandaag les 4. Zo mooi. Zo verstild. Zo vol ontzag voor onze God! Zoveel herkenning en bevestiging en tegelijk zo nieuw en vernieuwend!


Heel hartelijk dank dat ik uw cursus mag volgen. Het is een zeer leerzame cursus die mij dichter bij Gods aanwezigheid brengt. Ik leer biddend bijbel lezen in alle rust, wat ik zo fijn vind. Ik word er erg blij van en zie uit naar de volgende lessen!


Ik vind het erg mooi dat u deze cursus geeft en de afwisseling spreekt me erg aan: een lied, een tekst … en …. heel veel rust! Ook dat de zinnen zeggen dat ik iets op MAG zoeken of lezen maar niet hoef! Wat fijn! Wat voelt dat vrij in mijn te drukke leven en wat geeft het mij (eindelijk) geen schuldgevoel als ik het soms oversla. 🙂


Wat een verrijking in het lezen van de bijbel! Ik las die hoofdzakelijk om kennis op te doen, en bij sommige teksten kreeg ik wel een bepaald gevoel maar nu leer je ons een gans andere, indringender manier van bijbellezen, een manier die veel dieper gaat, intenser en meer tot ons doordringt. Het vraagt wel oefening maar ik wil het bijbellezen zeker op die manier meer willen doen.


Dank voor deze lessen. Dank voor de mooie muziek ook die je deelt. Het raakt me. Ook de citaten. En gewoon jouw manier van schrijven en benaderen.


Ik ben heel blij dat ik ‘toevallig’ uw mail kreeg door iemand doorgestuurd. Het is genieten van het tot rust komen. Genieten van de liederen. Genieten van het voelen van Gods aanwezigheid en genieten van het begrijpen van de bijbelcitaten. Ik las ook uw preek over de psalm en vond die heel mooi en bruikbaar in mijn leven. Veel dank hiervoor. Ik ben heel benieuwd naar volgende week.


Hartstikke bedankt voor deze inspirerende cursus. Door les 1 al enorm bemoedigd. Wat een zin uit een lied al niet met je doet! Prachtig!


Hartelijk dank dat je deze cursus met ons wilt delen. Ik kom op adem, vind vrede en mijn ziel terug. God geeft op zijn tijd en manier wat we nodig hebben. Hoe wonderlijk mooi.


Dank u voor deze wijze lessen! Wat geweldig om te lezen en te ervaren, wat onze ziel kan inhouden. Ik bedank u vele malen, dat u deze cursus mogelijk hebt gemaakt! Duizend maal dank!!!


Inmiddels een paar lessen van de cursus ontvangen en tot nog toe is dit een cursus naar mijn hart… Heerlijk om je te koesteren in Gods aanwezigheid, in de rust en in de stilte.


Wat ben ik blij met de online cursus van je. Ik voel de zegen die er op rust.


Deze cursus komt voor mij in God zijn Timing! Midden in mijn woestijnreis. Dank! Heel fijn dat je hem om 07.00 uur verstuurd nu! Zo goed de dag er direct mee te beginnen!


Ik heb de eerste les gevolgd en het is machtig hoe die stilte kan inwerken. Heb ook je verdiepingen doorgenomen en de stilte werkt heilzaam, vredegevend en je kan er zo diep in gaan, gewoon geen woorden voor. Is ook zeer bemoedigend, zeker in deze chaotische tijd. Het brengt het je zo dicht bij de Heer.


“Stil mijn ziel, wees stil” – daaruit klinkt vertrouwen. Maar ik ontdek steeds weer wantrouwen en angst in mijn hart. Ik dacht altijd juist dicht bij de Heer te leven, maar word nu stilgezet bij een heel ander deel in mij. Mijn verlangen is dat ik door deze studie weer een beetje leer vertrouwen.


Bedankt voor deze cursus: precies waar ik behoefte aan heb nu in deze onrustige tijd. En tijd in overvloed!


Zojuist zeer bewust gezeten op mijn bankje. Met de zon in mijn nek, heerlijk genoten van rust om je stuk te lezen, en rustig naar het lied te luisteren. Lang geleden dat ik dat bewust zo rustig deed. Wat dat aangaat is de cursus voor mij al geslaagd, ben dan ook benieuwd naar het vervolg.


De cursus is zeer verrijkend en het lied van vandaag vond ik ook prachtig. Het is ook een gebed en ik dacht er al aan om het bij het afsluiten van de dag te beluisteren als tot rust komen voor het einde van de dag. Heb ook nog de verdieping doorgenomen. Ben nu meer gerust als ik eens “niks”. Ik voelde mij vroeger een beetje schuldig als ik dat deed, maar nu zal ik het ervaren als dicht bij de Heer zijn, het geeft alzo een heel waardige invulling.


Ik ben vanaf de eerste les al helemaal blij met de cursus. Wat een rust gaat hiervan uit. En daardoor verbondenheid met God.


Wat me in deze les zo aansprak was die stoel. Ik heb thuis zo mijn eigen plekje op de studeerkamer waar ik elke dag tijd neem voor God. Op welke andere plek ik ook zit, vind ik het lastiger om me te concentreren op God. Wat soms ook een nadeel is, bijvoorbeeld op vakantie.


Dankjewel voor deze online cursus! Mijn gebed: zo vaak voel ik me daarin tekort schieten, weet niet wat te bidden. Je manier van schrijven, jouw praktische korte toelichtingen, en allebei de liederen, ze raken me diep en het emotioneert me.