Welkom!


Lees hier de dagelijkse Bijbelmomenten en citaten van Week 7 (steeds beschikbaar vanaf 5.00 uur op de betreffende dag; dag 43 is zondag 29 mei):

WEEK 7 – Zondag 29/5 tot zondag 5/6
zo Dag 43 | ma Dag 44 | di Dag 45 | wo Dag 46 | do Dag 47 | vr Dag 48 | za Dag 49 | zo Dag 50 


We gaan de zevende en laatste week in! In deze week is het laatste deel van de vijf delen die je kunt onderscheiden in de Bergrede aan de beurt. Bij dit slotdeel heb ik momenteel geen specifiek materiaal. Maar wel vind je hieronder nog een aantal podcasts die weer meer in het algemeen over de Bergrede gaan.

De cursus nadert ook het einde! Op woensdagavond 1 juni is er een slotwebinar die met name zal gaan over de Bergrede als Leefregel. Hopelijk kun je er live bij zijn.

Bidden tussen Hemelvaart en Pinksteren

Graag reik ik je hier nog een keer het gebed aan dat je in deze dagen naar Pinksteren dagelijks zou kunnen bidden.

Slotwebinar 1 juni

Ben je er woensdagavond 1 juni bij? Je kunt van tevoren een vraag stellen. Klik op de button en je komt op een vragenformulier. Ik ben benieuwd naar je vraag (of opmerking)!

De heilige Geest

Nu we Pinksteren steeds dichter naderen is het mooi om ook apart bij de heilige Geest stil te staan. Welke rol speelt Hij eigenlijk in de Bergrede? In onderstaande podcast kun je daarover onderwijs horen. De dia’s waar naar verwezen wordt, kun je downloaden via de button onder de podcast.

Het koninkrijk van de hemel

De uitdrukking ‘koninkrijk van de hemel’ speelt een belangrijke rol in de Bergrede. Maar wat is de hemel eigenlijk? Waar is de hemel? En wat zegt dat over het koninrkijk? Luister de podcast met onderwijs hierover en download de bijbehorende presentatie.

Elke dag een overdenking en een citaat

Vijftig dagen lang kun je in het kader van deze cursus een bijbelmoment bij een of meer verzen van de Bergrede lezen én vind je een citaat van een auteur over de Bergrede. Je vindt de link naar de pagina met het Bijbelmoment en het citaat als je op onderstaande button klikt.

Je kunt de Bijbelmomenten en citaten van deze week ook helemaal bovenaan deze pagina vinden via de links. Let wel: de pagina met het Bijbelmoment en citaat van de betreffende dag zijn op die dag vanaf 5.00 uur beschikbaar. Als je eerder klikt, krijg je een foutmelding (Fout 404) omdat de betreffende pagina dan nog niet bereikbaar is.